Vesić u poseti Čikagu, povodom uspostavljanja direktnog leta iz Beograda

16.05.2023

21:02

0

Na čikaškom aerodromu ''O’Her'' biće priređen doček aviona iz Beograda, a zatim će uslediti i svečanost povodom prvog leta na kojoj će se ministar Vesić obratiti

Vesić u poseti Čikagu, povodom uspostavljanja direktnog leta iz Beograda
Goran Vesić - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić boraviće u dvodnevnoj poseti Čikagu, gradu u SAD ka kome će sutra, posle tri decenije, iz Beograda direktno poleteti avion “Er Srbije”.

Putnike će sutra ujutru, sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” ispratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na čikaškom aerodromu ''O’Her'' biće priređen doček aviona iz Beograda, a zatim će uslediti i svečanost povodom prvog leta na kojoj će se ministar Vesić obratiti.

Tanjug/ Predrag Mitić
 

Vesić će se, tokom boravka u Čigaku, sastati sa gradonačelnikom Brendonom Džonsonom, a razgovaraće i sa privrednicima, kojima će predstaviti investicione potencijale Srbije.

Uoči posete, ministar Vesić je istakao da uvođenje direktnog leta za Čikago, posle 30 godina, potvrđuje ekonomski razvoj Srbije, kao i uspon odnosa dve zemlje.

Vesić je istakao da je Srbija jedina zemlja u ovom delu Evrope koja direktno leti ka dve destinacije u SAD, ka Njujorku i Čikagu.

- U slučaju malih zemalja, poput Srbije, to nije samo deo transportne, već i spoljne politike - ukazao je Vesić.

Ministar Vesić je istakao da je Beograd “posle tri decenije, zahvaljujući razvoju Er Srbije, postao mesto sa ne samo stanovnici Srbije već i čitavog regiona lete u svet”.

- Mi tako vidimo ulogu Srbije u regionu. Da se zajedno sa svojim susedima povezujemo sa svetom, da se svi ekonomski razvijamo i obezbeđujemo bolji život za naše ljude - poručio je Vesić.

Naveo je i da su sve karte rasprodate do kraja juna ka Beogradu iz Čikaga, gde živi brojna srpska dijaspora, kao i da su uvođenjem direktne linije ''spojena dva velika srpska grada''.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike