USVOJENO! Stavljena tačka na sramotnu kampanju Junajted Grupe: Šolakov debakl u Evropskom parlamentu!

10.05.2023

14:52

0

Najvažniji amandmani Junajted Grupe protiv srpskog Telekoma nisu prošli, ali je zato izglasana osuda strašnih pritisaka koje su vršili na Parlament EU

USVOJENO! Stavljena tačka na sramotnu kampanju Junajted Grupe: Šolakov debakl u Evropskom parlamentu!
Dragan Šolak - Copyright Printscreen/Youtube/N1

Nikada snažnije lobiranje Dragana Šolaka i Junajted Grupe protiv Telekoma Srbija doživelo je katastrofalan poraz - preko svojih političkih “saradnika” i preskupo plaćenih lobista u Evropskom parlamentu pokušali su da ova srpska kompanija bude na čak 12 mesta pomenuta u izveštaju EP, a uspelo im je jedva u dva slučaja.

Pritom, i pored brutalne kampanje pritisaka kakva se ne pamti u istoriji Parlamenta EU, a koja je vođena što javno preko medija N1 i Nova S, što po briselskim kuloarima, Telekom nije povezan ni sa jednom “velikom aferom” u Srbiji niti sa bilo kakvim kršenjima zakona. Evropski poslanici prepoznali su kao tešku budalaštinu ovakve pokušaje i jasno ih odbacili.

Printscreen/Youtube
 

Zauzvrat, Junajted Grupa i Dragan Šolak dobili su to da je usvojen amandman 17c kojim se osuđuju neutemeljeni pritisci na Evropski parlament u procesu usaglašavanja završne verzije izveštaja Vladimira Bilčika.

U medijima u Srbiji čiji je vlasnik Junajted Grupa prethodnih nedelja i meseci stvarana je brutalno falsifikovana slika kao da je najveća briga EU kompanija Telekom Srbija. Stotine priloga su N1 i Nova S objavili protiv najvećeg tržišnog konkurenta svojih gazda iz Luksemburga, vršeći najgrublji pritisak na poslanike Parlamenta EU.

Ovi lažno nezavisni i lažno objektivni mediji čak su protiv izvestioca Bilčika plasirali čitav niz najgrubljih uvreda i optužbi. Iz dana u dan, od jutra do večeri, N1 i Nova S su vodili sramotnu kampanju kako protiv Telekoma, tako i protiv samog Evropskog parlamenta, dovodeći u sumnju odluke te važne institucije EU.

Sa druge strane, milijarder Dragan Šolak i njegova grupacija debelo su platili najmanje dve uticajne lobističke kuće za vođenje najsurovijeg rata protiv srpskog Telekoma.

Junajted Grupa je za lobiranje u Briselu angažovala međunarodne firme “Hajgejt”, sa centralom u Londonu, i “Žid Luaret Nuel”, sa centralom u Parizu, a i jedni i drugi imaju “specijaliste” za lobiranje pri institucijama EU.

Printscreen / Youtube
 

Predstavnici britanskog “Hajgejta” čak su najmanje dva puta išli sa ljudima iz Junajted Grupe na zvanične sastanke u Evropskom parlamentu, o čemu postoje i pisane zabeleške na sajtu te institucije.
Ali džaba im sve! Poslanici EU pokazali su da ne nasedaju lako na spletke iz Šolakove kuhinje, ma koliko bile dobro organizovane i skupo plaćene, a sramotna javna kampanja iznova je potvrdila da mediji Junajted Grupe poput Nove i N1 nisu ni objektivni ni profesionalni, već da su samo batina za sprovođenje poslovnih i političkih interesa svojih vlasnika.

Bilčik zadovoljan, a ko je bio najglasniji

Poslanici Evropskog parlamenta usvojili su izveštaj o Srbiji izvestioca Vladimira Bilčika sa 508 glasova “za”, 76 je bilo protiv, a 37 uzdržanih.

Bilčik je tim povodom izjavio: “Nadam se da moj izveštaj može da ohrabri Srbiju na njenom budućem putu u ovim teškim vremenima. Radujem se razmatranju izveštaja u Beogradu.

U debati koja je prethodila glasanju, a kako je objavio sam N1, najglasniji protiv kompanije Telekom Srbija bili su slovenački poslanik Klemen Grošelj i pojedini poslanici EP iz Hrvatske.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike