Uskoro dodatni turistički vaučeri za letovanje u Srbiji

28.04.2023

12:42

0

Predsednik Vučić izjavio je danas tokom posete Sokobanji da će biti obezbeđeni dodatni turistički vaučeri za odmor u našoj zemlji

Uskoro dodatni turistički vaučeri za letovanje u Srbiji
Ilustracija - Copyright Pixabay

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom posete Sokobanji da će uskoro biti obezbeđeni dodatni turistički vaučeri za odmor u Srbiji.

- Moramo što pre da obezbedimo još vaučera kako bismo naročito tokom letnjih meseci zadržali što više ljudi u zemlji - dodao je Vučić, koji je u Sokobanji obišao štandove, upoznao se sa turističkom ponudom i lokalnim proizvodima.

Kazao je da će za građane koji putuju u Severnu Makedoniju i Grčku tokom leta biti dodatno olakšan prelazak granice između Srbije i Severne Makedonije.

U razgovoru sa okupljenim građanima rekao je da država može da pomogne da se reši problem sa vodosnabdevanjem, za šta je potrebno do 15 miliona evra.

Ministar turizma i omladine Husein Memić izjavio je da su obezbeđena sredstva za još 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, koji će biti pušteni krajem maja ili početkom juna.

- Krećemo sa novih 100.000 vaučera. između 25. maja i početka juna pustićemo još 100.000 vaučera, baš kao što je predsednik Vučić obećao kada smo bili u Kuršumliji - rekao je Memić za Tanjug tokom posete Sokobanji, koju je obišao zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dodao je da je ukupna vrednost vaučera 500 miliona dinara. Memić je ocenio da je to odlična vest za naše građane, koji su pokazali veliko interesovanje za banjski turizam, a posebno za obilazak Sokobanje, gde se iskoristi trećina vaučera.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike