Brnabić: EPS će bolje funkcionisati kao AD, nećemo ga privatizovati niti prodavati

27.04.2023

18:22

0

Ona je poručila da će EPS, kao i druga državna preduzeća, biti profesionalizovan

Brnabić: EPS će bolje funkcionisati kao AD, nećemo ga privatizovati niti prodavati
Elektroprivreda Srbije - Copyright 24sedam/S.Š.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u parlamentu da će EPS bolje funkcionisati kao akcionarsko društvo i poručila da se EPS neće privatizovati, pošto predstavlja nacionalno blago.

- Nećemo prodavati, ni privatizovati EPS. Želimo da ga učinimo jačim i boljim. EPS je naše nacionalno blago. Da, ići ćemo ka zelenoj tranzicji, ali ćemo to raditi postepeno kako bi se pobrinuli za svakog rudara, za svaku porodicu i za svakog zaposlenog u EPS-u upravo onako kako smo radili u poslednjih 10 godina”Ona je istakla da je upravo prethodna vlast koristila EPS, kao i RB Kolubara, kako bi izvlačila novac iz tog preduzeća. To više neće biti moguće - poručila je Branbićeva.

TANJUG/ VLADA REPUBIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ
Premijerka Republike Srbije Ana Brnabić

- Što se tiče privatizacije EPS, ne govorite istinu, niko nije rekao bilo šta drugo, od predstavnika vlade i resorne ministarke, već da se EPS neće privatizovati. Nemamo nameru da privatizujemo EPS, koji je nacionalno blago - istakla je Brnabićeva.

Odgovarajući na pitanje zašto će Skupština EPS AD imati samo jednog člana - ministarku energetike Dubravku Đedović, premijerka je rekla da je to zato što će jedan osnivač i jedan vlasnik EPS imati samim tim i jednog člana u Skupštini EPS AD.

- Da se ne bi bavila vlada time, prenela je to na svog jednog ministra, šta je tu čudno - zapitala je Brnabićeva i dodala da je osnivač preneo to na ovlašćeno lice.

Poručila je da će EPS, kao i druga državna preduzeća, biti profesionalizovan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike