Imlek donira 100 tona mleka najugroženijim kategorijama društva

27.04.2023

12:58

0

Prva u nizu donacija od 12 tona mleka za decu bez roditeljskog staranja i decu ometenu u razvoju širom zemlje

Imlek donira 100 tona mleka najugroženijim kategorijama društva
Aleksandra Čamagić i Jovan Bugarčić - Copyright Promo

Kompanija Imlek, regionalni lider mlečne industrije, u saradnji sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu grada Beograda donirala je ove nedelje prvih 12 tona mleka ustanovama za decu širom Srbije. U skladu sa vrednostima koje neguje, a to je pre svega pomoć naugroženijim kategorijama društva, kompanija će do kraja maja donirati 100 tona mleka mnogobrojnim ustanovama u zemlji. Prilikom uručenja donacije prvoj u nizu ustanova, Prihvatilištu za decu grada Beograda, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Beograda i direktor marketinga kompanije Imlek obišli su štićenike ove ustanove i porazgovarali sa upravom Prihvatilišta o daljoj podršci i zajedničim projektima koji za cilj imaju poboljšanje i unapređenje uslova boravka dece u toj i sličim institucijama. 

U sklopu današnje akcije,  donirane su  mesečne potrebe mleka ustanovama: Dom za decu i omladinu “Duško Radović” u Nišu, “Vera Radivojević” u Beloj Crkvi,”Jefimija” u Kruševcu, Gradski centru za usluge socijene zaštite Užice, Dom za decu bez roditeljskog staranja “Spomenak” u Pančevu, Svratište za decu i mlade u Novom Sadu, javna predškolska ustanova “Pčelica” u Nišu, SOS Dečije selo Kraljevo, Dom za decu ometenu u razvoju “Kolevka” u Subotici, ustanova za decu i omladinu”Hristina Markišić” u Aleksincu, kao i Centar za zaštitu odojčadi dece i omladine i Svratište za decu ulice u Beogradu.

- Društveno odgovorno poslovanje jedno je od obeležja naše kompanije i nakon velikog broja uspešno sprovedenih aktivnosti, slobodno mogu da kažem njen zaštitni znak. Donacija poput današnje, samo je najava daljih aktivnosti koje planiramo povodom obeležavanja 70 godina poslovanja kompanije Imlek, u okviru koje ćemo sprovesti niz projekata i donacija sa ciljem da podržimo najugroženije ali i da zahvalimo svim potrošačima na vernosti koja traje već punih sedam decenija - izjavio je Jovan Bugarčić, direktor marketinga kompanije Imlek. 

- Želim da se zahvalim kompaniji Imlek na donaciji i što nas podržavaju u našoj borbi da svako dete ima jednake mogućnosti u svom odrastanju. Prihvatilište za decu Beograda je ustanova koja već 65 godina brine o deci koja se nalaze u teškoj životnoj situaciji, a mi svi smo pozvani da im zajedno ulepšamo svaki dan. Grad Beograd obezbeđuje sve što je potrebno deci i zaposlenima, ali smo zahvalni svima koji svoju  pažnju poklanjaju deci Prihvatilišta - rekla je Aleksandra Čamagić, Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu.  

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike