"Er Srbija" uvodi direktne letove od Beograda do Katanije: Polasci će biti svakog ponedeljka i petka

14.04.2023

15:20

0

Italija je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija - rekli su iz ove avio-kompanije

"Er Srbija" uvodi direktne letove od Beograda do Katanije: Polasci će biti svakog ponedeljka i petka
Kreće i let Er Srbije do Katanije - Copyright 24sedam/Promo/Er Srbija

Nacionalna avio-kompanija "Er Srbija" uspostavila je direktne letove između Beograda i Katanije, a prvi let uspostavljen je danas u 13.25, saopštila je ta kompanija.

Direktni letovi obavljaće se tokom letnje sezone, svakog ponedeljka i petka do međunarodnog aerodroma Katanija - Fontanarosa (Aeroporto Internazionale Vincenzo Bellini di Catania - Fontanarosa), koji se nalazi 4,3 kilometra jugozapadno od grada.

- Italija je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija. Naša kompanija u redovnom saobraćaju leti do Rima, Bolonje, Milana, Venecije, Barija i Trsta, a danas je pokrenuta i sezonska linija do Katanije. U narednom periodu, svoje prisustvo u Italiji proširićemo dodavanjem još tri grada u našu rastuću mrežu destinacija - rekao je viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja "Er Srbije" Bojan Aranđelović.

24sedam/Promo/Er Srbija
 

On je dodao i da će direktni letovi do Katanije omogućiti putnicima da udobnije i brže stignu do najvećeg ostrva Mediterana, čuvenog po jedinstvenoj kulturi, blizini najlepših evropskih plaža, tradiciji i životnom stilu lokalnog stanovništva.

Kako se navodi, Katanija je kosmopolitski, bujan i eklektičan grad, koji krase brojni kulturno-istorijski spomenici, prelepe plaže i rezervat prirode.

Katanijska Palazzo Biscari opisana je u delima Getea, delove grada UNESCO je proglasio svetskom baštinom, a ispod grada i danas su Ahilejeve terme, Rimski amfiteatar i kupalište gladijatora, dok turiste iz celog sveta privlači i planina Etna, odnosno najviši aktivni vulkan u Evropi.

Uvođenjem direktne linije, "Er Srbija" putnicima pruža mogućnost odlične povezanosti od Katanije, preko Beograda, do Pariza, Stokholma, Diseldorfa, Istanbula, Liona, Ciriha, Berlina, Amsterdama, Osla, Tivta, Praga, Zagreba, Podgorice, Beča, Štutgarta, Hanovera, Kopenhagena, Ljubljane i drugih gradova u svojoj mreži.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike