Ukoliko imate dobru inovaciju, oni imaju pare za vas

31.03.2023

11:41

0

Autor: 24sedam

U Beogradu predstoji još jedan "StarTech" konkurs za davanje grantova za inovacije i startape a sve o tome saznaće se u ponedeljak

Ukoliko imate dobru inovaciju, oni imaju pare za vas
Copyright Pixabay

U ponedeljak 3. aprila 2023. godine, sa početkom u 13h, u prostorijama „Bezistan Open Space-a“, održaće se info dan o novom „StarTech“ konkursu, najavila je Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Potencijalni grantisti mogu da se prijave na konkurs još mesec dana, do 3. maja. Prijavom stiču mogućnost da osvoje bespovratna sredstva u visini od 15.000 do čak 100.000 dolara koje mogu koristiti za razvijanje inovativnih proizvoda i usluga, te njihovo pozicioniranje na tržištu.

Zainteresovani inovatori imaće u ponedeljak priliku da se informišu o uslovima i kriterijumima za dobijanje grantova, te da od „StarTech“ stručnjaka i ministarke za nauku, tehnološki razvoj i inovacije dr Jelene Begović saznaju više o inovativnim trendovima i planovima za podršku razvoju novih kreativnih proizvoda i usluga.

O inovacijama i potencijalu saradnje nauke i privrede govoriće direktor korporativnih poslova kompanije „Filip Morisu“ u Srbiji, Ivan Miletić, i direktorka Centra za četvrtu industrijsku revoluciju Jelena Bojović.

„StarTech“ konkurs i proceduru prijave na konkurs predstaviće direktor Odeljenja za konkurentnost i investicije u NALED-u, Dušan Vasiljević,i programski direktor organizacije „ENECA“ Milivoje Jovanović.

„StarTech“ zvezda druge generacije Tatjana Stanković iz firme „Sanbioty“ podeliće iskustva o učešću na prošlogodišnjem konkursu.

Tokom prethodna dva ciklusa 57 domaćih startapova, preduzetnika, malih i srednjih preduzeća dobilo je više od dva miliona dolara za razvoj projektnih ideja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike