Online kupovina: Kako prepoznati dobar proizvod i šta se najčešće kupuje kada je opremanje doma u pitanju?

28.03.2023

10:56

0

Danas se skoro svaka vrsta proizvoda koju možete da zamislite može naći i u online prodaji

Online kupovina: Kako prepoznati dobar proizvod i šta se najčešće kupuje kada je opremanje doma u pitanju?
Copyright pexels.com/Andrea Piacquadio

Činjenica je da je poslednjih par godina prodaja i kupovina putem interneta zabeležila veliki rast. Prekretnicom u tome može se smatrati situacija koja je izazvana u celom svetu zbog pandemije virusa kovid 19 kada nam je kretanje bilo ograničeno.

Danas se skoro svaka vrsta proizvoda koju možete da zamislite može naći i u online prodaji. Prednost se ogleda u tome što iz udobnosti svog doma možete kupiti ono što vam je potrebno i to će vam kroz par dana stići na kućnu adresu.

Samim rastom ponude na online tržištu raste i broj dilema kada treba napraviti konačni izbor i kako da prepoznati dobar i kvalitetan proizvod.

Često se kupuje nameštaj – posebno ugaone garniture

Iako govorimo o investiciji koja je velika i značajna za svakoga, porast kupovine nameštaja u online prodavnicama raste svakog dana. Posebno kada je reč o komadu koji čini centralni deo dnevne sobe svakog doma, a to su ugaone garniture.

Prvi razlog za to odnosi se na mogućnost da se za kratko vreme pogleda ponuda više radnji i proizvođača, da se lako uporede cene sličnih ugaonih garnitura, ali i da se bez pozivanja i traganja dobiju konkretne informacije o svakom proizvodu - sve na jednom mestu.

Omogućeno je da se online prelista više kataloga i pogleda širok asortiman ugaonih garnitura, a omogućena je i pretraga putem filtriranja. Samim tim štedi se dragoceno vreme.

Ipak, kada suzite svoju pretragu idealne ugaone garniture na par komada, pre konačne odluke povedite računa o tome gde ih kupujete i pročitajte recenzije kupaca.

Kako prepoznati kvalitetna ulazna vrata?

Još jedan od proizvoda koji se često kupuje online, a tiče se opremanja ili renoviranja kuće jesu ulazna vrata. Prilikom kupovine ulaznih vrata putem interneta treba obratiti pažnju na par stvari kako bi vaš izbor bio dobar. 

Pre svega kupujete samo kod proverenih i prepoznatljivih brendova i firmi. Drugo, obratite pažnju na materijal od kojeg su ulazna vrata napravljena, na veličinu odnosno dimenzije, na mehanizam otvaranja i zatvaranja.

Zatim treba obratiti pažnju na profile od kojih su napravljeni štok i krilo ulaznih vrata, na panel od kojeg je napravljeno krilo kao i na izgled i mehanizam brave i šarke. Sve to možete uraditi zumiranjem slika koje su dostupne uz opise proizvoda.

Kupuju se i razni dekorativni elementi

Toplinu i udobnost jednog doma čine one krupne stvari popun nameštaja i stolarije, ali na njih utiču svakako i dekorativni elementi. Oni prostor oplemenjuju i njima dajete lični pečat enterijeru.

U sklopu asortimana koji se odnose na dekoraciju kuće nalazi se veliki broj proizvoda koje možete naći na internetu.

Sve što možete zamisliti, možete i naći. Bilo na našem ili regionalnom, svetskom tržištu. I poručiti ga specijalno za svoj dom.

Kako izgleda savršen online shop i čemu služi SEO optimizacija?

Da biste uopšte kupili savršen proizvod koji vam je potreban za dom morate do njega doći. Ukucavanjem ključnih reči u pretraživač izlazi vam lista radnji i sajtova na kojima možete naći taj proizvod. Ovo je omogućeno upotrebom SEO optimizacije koju koriste sajtovi kako bi povećali broj organskih poseta i samim tim prezentovali svoje proizvode onima koji ih traže.

SEO optimizacija predstavlja niz aktivnosti i radnji na online shopu koje omogućavaju da što veći broj ljudi dođe do onoga što traži. A to se posetiže i činjenicom da se SEO optimizacijom poboljšava pozicioniranje na pretrazi.

Uz dobru SEO optimizaciju jedan savršen online shop čini i preglednost ponude, jasni i tačni opisi, laka pretraga i naručivanje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike