GUBITAŠ: Šolakov Crnogorac Milija Zeković Ne sme da pisne o Milu, a pljuje Srbiju i Telekom

11.03.2023

12:54

0

SBB je u Srbiji u padu 12 odsto, a u Crnoj Gori čitavih 25 odsto, u odnosu na Telekom, ali o jednima se šire gnusne laži, dok se o drugima upadljivo ćuti

GUBITAŠ: Šolakov Crnogorac Milija Zeković Ne sme da pisne o Milu, a pljuje Srbiju i Telekom
Copyright Printscreen/YouTube

Direktor kompanije SBB ponovo se obrušio na državu Srbiju i konkurentski Telekom u želji da po svaku cenu nekako opravda svoje poslovne neuspehe i ličnu nesposobnost. 

Milija Zeković, crnogorski državljanin na privremenom radu u Srbiji, ni u svom najnovijem intervjuu nije birao reči u pokušaju da nađe alibi za činjenicu da je operater SBB u našoj zemlji izgubio 12 odsto tržišnog učešća i da može samo da sanja o prihodima i profitu kakve je imao u prošlosti. 

Zeković je na funkciji izvršnog direktora SBB zapravo lična marioneta Dragana Šolaka, a spaja ih i to što prvi čovek tajkunske Junajted grupe takođe nije naš građanin - Šolak se pre koju godinu odrekao pasoša Srbije i uzeo državljanstvo Malte, dok mu je prebivalište na adresi u Švajcarskoj.
Ovu dvojicu “serijskih gubitaša” za našu zemlju veže samo biznis, pa im je najlakše da zbog  tržišnih poraza SBB iz sve snage pljuju Republiku Srbiju, državnu vlast sa Aleksandrom Vučićem na čelu, i naravno kompaniju Telekom Srbija kao direktnog konkurenta, koja im je posebno bolan trn u oku. 

Šta je u svemu posebno zanimljivo - biznis koji Šolak i Zeković imaju u Crnoj Gori još lošije stoji nego u Srbiji gde takodje Telekom (Mtel) belezi sjajne rezultate, ali bilo kakvu kritiku na račun tamošnjih vlasti nikada nećete čuti!

Printscreen/Youtube/N1
 

Zeković je pored funkcije u SBB i izvršni direktor operatera Telemah Montenegro, takođe u vlasništvu Junajted grupe i Dragana Šolaka, a ta firma je u prethodnom periodu izgubila čitavih 25 odsto tržišnog učešća na trzistu gde im je Telekom (Mtel) takodje direktni konkurent. 

Dakle, Telemah je u Crnoj Gori u  više od 2 puta većem padu nego što je SBB u Srbiji gde ih takodje Telekom (Mtel) pobedjuje, što međutim nije dovoljno da se ova dvojica “junačina”, marioneta Zeković i njegov gazda Šolak, ustreme na Mila Đukanovića i u njemu traže dežurnog krivca. 

Politički napadi i brutalne kampanje, zasnovani na širenju najgnusnijih optužbi i neistina, poput “diktature” i “gušenja tržišta”, rezervisani su za Srbiju, Vučića i Telekom, dok se o Crnoj Gori, Đukanoviću i tamošnjoj konkurenciji (Mtel) ni reč ne progovara.

To što crnogorski državljanin Milija Zeković i njegov šef iz vile na Ženevskom jezeru Dragan Šolak bez prestanka i sasvim slobodno pljuju Srbiju upravo je najbolji dokaz koliko su njihove optužbe o “diktaturi” zapravo brutalna laž, teška budalaština, a ćutanje o Crnoj Gori, gde takodje gube od Telekoma (Mtel) i gde im biznis više od 2 puta lošije stoji, samo pokazuje koliki su licemeri i kukavice.

Ali velika većina građana je odavno prozrela ko pokušava da ih prevari jeftinim političkim parolama i neistinama, a ko im nudi najbolje korisničke usluge po najpovoljnijim uslovima, a to je zapravo i jedino što ih zanima. 

O čemu se zapravo radi

Kompanija SBB je za Dragana Šolaka i Junajted grupu dugi niz godina bila “kasica prasica”, naizgled nepresušni izvor ogromnih prihoda i profita, koje su po pravilu izvlačili iz Srbije finansirajući poslovne avanture u regionu, kao i Šolakov život na visokoj nozi po celom svetu, poput kupovine luksuznih kuća, privatnih aviona i golf terena. SBB je punih 15 godina nesmetano širio svoju mrežu kablovske televizije i interneta, u svim većim gradovima je imao monopolski položaj, a sa malim operaterima je pravio kartele deleći teritoriju i korisnicima nametajući astronomske cene usluge. Za sve to vreme, SBB je pljačkao Telekom, bez ikakve nadoknade koristeći infrastrukturu ove konkurentske kompanije. Kada je aktuelni generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić odlučio da stavi tačku na uništavanje svoje kompanije i divljanje SBB, a država napokon prestala da Junajted grupi čini usluge, Dragan Šolak i Milija Zeković su krenuli u brutalnu kampanju pljuvanja Srbije i Telekoma kako u zemlji tako u inostranstvu.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike