Premijerka Brnabić: Možda nećemo ni imati pad BDP-a

27.09.2020

11:05 >> 11:11

0

Predsednica srpske vlade, Ana Brnabić, najavila je mogućnost da ove godine uopšte neće biti pada bruto domaćeg proizvoda

Premijerka Brnabić: Možda nećemo ni imati pad BDP-a
Copyright Premijerka Ana Brnabić Tanjug/Sestic

 

Brnabić kaže da ima naznaka da i rast u drugoj polovini godine mogao izvući  pad u mesecima kada je izbila epidemija u Srbiji a raširila po svetu.

Vlada Srbije procenila je ranije pad BDP-a u 2020. na tri odsto, a ako pada ne bi bilo to bi bio ogroman uspeh, kaže premijerka.

DFC donosi korist svima

Brnabić je istakla i da je Kancelarija DFC otvorena u Beogradu regionalna i da će od nje imati koristi svi pa je žalosno što mnogi političari u regionu prenebregavaju tu važnu činjenicu. Dodala je da je Džon Jovanović, čelni čovek Kancelarije, već krenuo po regionu da upozna privredu i vidi koji su projekti prioritetni.

Brnabić je na TV Pink govorila i o investicijama koje bi mogle da pomognu da mladi i obrazovani ostanu u Srbiji.

Najavila da će krajem oktobra biti završen Data centar u Kragujevcu koji će, kako je rekla, biti najmoderniji u Evropi. U oktobru će, rekla je premijerka, biti završena i otvorena i višenamenska laboratorijska lamela u Nišu u sastavu tamošnjeg Elektronskog fakulteta.

“To će stvoriti uslove za mlade da ostaju u našoj zemlji”, istakla je ona.

Premijerka je takođe i komentarisala program “Moja prva plata”.

“Za program Moja prva plata se prijavilo 9.648 kompanija ali pošto podatke još procesuiramo, očekujem da taj broj premaši 10.000”, rekla je ona.

Ona je rekla da to znači oko 15.000 radnih mesta za početak poslovnih karijera mladih ljudi, ali da se očekuje da će broj radnih mesta oglasenih preko programa Moja prva plata, biti i veći i da će iznositi oko 17.000.

Vlada Srbije je, podsetila je ona, u ovaj program uložila dve milijarde dinara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: TV Pink

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike