Kineski turisti se vraćaju na turističko tržište Srbije

21.02.2023

15:19

0

Od aprila do juna ove godine najavljen je dolazak prvih hiljadu kineskih turista u Srbiju, saopštio je HORES

Kineski turisti se vraćaju na turističko tržište Srbije
Ilustracija - Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Od aprila do juna ove godine najavljen je dolazak prvih hiljadu kineskih turista u Srbiju, u okviru balkanskih tura, saopštilo je danas Udruženje hotelijera i restoratera HORES.

Kako je navedeno, dva najveća kineska turoperatora Caissa Group i Utour Group Co., Ltd, su na sastanku sa predstavnicima HORES-a najavili dolazak kineskih turista u znatno većom broju u odnosu na 2019. godinu, koja je bila rekordna godina srpskog turizma pre globalne pandemije.

Partnerstvo sa turoperatorima

HORES ih je upoznao sa poslovnim ambijentom Srbije u postkovid periodu. Kako se podseća, 2019. godine u Srbiji registrovano više od 150.000 kineskih turista, koji su bili među prve tri zemlje po broju dolazaka stranih turista. Kineski partneri očekuju da zadovoljstvo gostoprimstvom, hotelima, restoranima i turističkim sadržajima bude kao i pre pandemije.

HORES navodi da je cilj sastanka bio uspostavljanje partnerstva sa ta dva kineska turoperatora. Kinesku delegaciju su činili Ren Jun (Ren Jun), predsednik Caissa Group i Feng Bin (Feng Bin) predsednik Upravnog odbora Utour Group Co., Ltd, koji su upoznali domaćine o ozbiljnim planovima za turističku razmenu Srbije i Kine u godinama koje dolaze, kao i da su zainteresovani za partnerstvo sa HORES-om, kao najvećom strukovnom organizacijom ugostiteljske delatnosti u zemlji.

Takođe, od HORES-a očekuju da predlože hotele i restorane u kojima bi kineski turisti odsedali, sa posebnom pažnjom na sertifikovane objekte "Čisto i sigurno" (Clean&Safe), jer su zdravstveno-higijenske mere jedan od preduslova za bezbedan boravak njihovih turista.

Hoteli i restorani spremni

Predsednik Upravnog odbora HORES-a, Aleksandar Vasilijević, izjavio je da će HORES koordinirati sa svim zainteresovanim hotelima i restoranima, kako bi opravdali očekivanja kineskih turista, kao i da će se nastaviti istraživanja zadovoljstva kineskih gostiju, koja je HORES vršio tokom 2017, 2018. i 2019. godine, kako bi još bliže upoznali potrebe, interesovanja i navike kineskih turista, u cilju kvalitetnije ponude hotela i restorana.

Direktor HORES-a, dr Georgi Genov, pozdravio je ovu inicijativu, i izjavio da su hoteli i restorani u Srbiji spremni za prihvat kineskih gostiju, kao i da je dogovoreno sa kineskim partnerima da će HORES-u biti dostavljane primedbe na kvalitet usluga u hotelima i restoranima, sa ciljem otklanjanja nedostataka i unapređivanje kvaliteta.

Sastanku su prisustvovali predstavnik Ambasade Narodne Republike Kine, savetnik za kulturu Hu Hong (Xu Hong), koji je istakao uspešnu saradnju Srbije i Kine na svim poljima, pa i u turističkom sektoru, kao i marketing menadžer Turističke organizacija Srbije, Aneta Uskoković, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike