Jat tehnika se pridružuje malobrojnoj grupi prestižnih kompanija: Započeta konverzija putničkih širokotrupnih aviona u teretne

25.01.2023

11:44

0

Taj poduhvat i napredak učvrstiće poziciju kompanije, koja ulazi na tržište širokotrupnih aviona

Jat tehnika se pridružuje malobrojnoj grupi prestižnih kompanija: Započeta konverzija putničkih širokotrupnih aviona u teretne
Ilustracija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Kompanija za održavanje aviona JAT tehnika danas je i zvanično započela konverziju širokotrupnih putničkih aviona Boing i Erbas u teretne, isecanjem otvora za nova teretna vrata na prvom avionu na kome se radi prenamena - Boingu 767-200/300.

Početak radova obeležen je na svečanosti u hangaru JAT Tehnike na beogradskom aerodromu.

- Ovakva procedura nije primenjena nigde u Evropi. Verujem da nas čeka svetla budućnost i da ćemo nastaviti da napredujemo, rekao je glavni i izvršni direktor AviaPrime grupe, jedne od vodećih kompanija za održavanje aviona u Evropi koja je vlasnik JAT Tehnike, Piotr Kaczor.

 

Kako je istaknuto, taj poduhvat i napredak učvrstiće poziciju kompanije, koja ulazi na tržište širokotrupnih aviona, kao glavnog evropskog dobavljača za konverziju putničkog u teretni program vazduhoplova tipa Boing i Erbas.

Na ovaj način, Jat tehnika se pridružuje malobrojnoj grupi prestižnih evropskih kompanija koje obavljaju veće modifikacije na boingu 767.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike