Kineski investitori žele da ulažu u prehrambenu industriju Srbije

21.11.2022

15:56

0

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković razgovarala je danas sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo o mogućnostima za dalje unapređenje saradnje

Kineski investitori žele da ulažu u prehrambenu industriju Srbije
Ilustracija - Copyright Pixabay/Jai79

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković razgovarala je danas sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo o mogućnostima za dalje unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, posebno u trgovini poljoprivredno-prehrambenim proizvodima, saopštilo je Ministarstvo.

Navodi se da su se sagovornice složile kako Srbija i Kina u budućnosti treba više da sarađuju u investicijama u poljoprivredne tehnologije. Ministarka Tanasković je istakla da je ponosna na činjenicu da su bilateralni, politički i ekonomski odnosi i saradnja između Srbije i Kine izuzetno razvijeni i što se konstantno unapređuju i podižu na sve viši nivo.

Ona je rekla da je ponosna što poljoprivreda, kao resor na čijem sam čelu, predstavlja jednu od prioritetnih oblasti saradnje između dveju prijateljskih zemalja, prenosi Ministarstvo.

- S toga smatram da je naš zadatak da zajedničkim naporima doprinesemo njenom sveobuhvatnom unapređenju, kako na institucionalnom nivou, tako i u domenu robne razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda - naglasila je Tanaskovićeva.

Ambasadorka Čen Bo istakla je da je poljoprivreda stub ekonomija obeju zemalja i od velikog značaja za bilateralnu saradnju. Ambasadorka Kine je rekla da se obim međusobne razmene u poljoprivredi iz godine u godinu povećava i naglasila da su srpski proizvodi visokokvalitetni, prenosi Ministarstvo.

Čen Bo je istakla da kineski investitori pokazuju veliko interesovanje za nova ulaganja u prehrambenu industriju Srbije, kao i za izgradnju distributivnog centra u našoj zemlji. Rekla je da u oblasti poljoprivrednih tehnologija takođe postoje velike mogućnosti za saradnju stručnjaka iz Srbije i Kine, prenosi Minsitarstvo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike