I na turistima mora da se štedi: Spa hoteli smanjuju temperaturu vode

21.11.2022

08:51

0

Brojni velnes hoteli prinuđeni su na sprovođenje mera štednje, kako bi držali pod kontrolom troškove

I na turistima mora da se štedi: Spa hoteli smanjuju temperaturu vode
Ilustracija - Copyright Profimedia

Velnes hoteli u Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj, kao i na severu Italije posebno su pogođeni visokom inflacijom i ogromnim troškovima za energente, pa su odlučili da sprovedu mere, koje sada osećaju gosti, jer će im biti hladnije.

Među hoteljerima vlada konsenzus da žele da gosti osete što manje mere štednje. Zbog toga se radi na senzibilizaciji zaposlenih u vezi štednje energije.

Ali i pored svega, brojni velnes hoteli prinuđeni su na sprovođenje mera štednje, kako bi držali pod kontrolom troškove.

Istraživanje sprovedeno među velnes hotelima pokazuje da osam od 10 smatra da se ispravnim merama mogu smanjiti troškovi energije za pet do 10 odsto. Međutim, u konkretnoj primeni štednje postoje različite strategije.

Trećina hotela u Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj, severnom delu Italije, pokazuje istraživanje, namerava da smanji temperaturu prostorija, ali uz izuzetak soba za goste. Takođe 17 odsto velnes hotela najavilo je smanjenje temperature vode u bazenima.

Gotovo 70 odsto hotela polaže na tehničkoj optimizaciji, kao na primer regulisanje temperature grejanja i bolja izolacija. Više od 60 odsto investira u dodatno snabdevanje strujom kroz postavljanje postrojenja za korišhenje obnovljivih izvora energije, pre svega u solarne panele.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike