Biće problema, ali neće biti restrikcija struje: Imamo dovoljno energenata za zimu

20.11.2022

12:15

0

Autor: 24sedam

Država je mnogo toga preduzela kako bi obezbedila dovoljno energenata za zimu

Biće problema, ali neće biti restrikcija struje: Imamo dovoljno energenata za zimu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da neće biti restrikcija struje, jer je država mnogo toga preduzela kako bi obezbedila dovoljno energenata za zimu, ali je upozorio da ovih dana mnogo trošimo i gasa i struje iako nije toliko hladno vreme.

"Mnogo trošimo i gasa i struje, juče smo potrošili 11,74 miliona kubika gasa - mnogo trošimo novca. Tako dnevno potrošimo oko 12,5 ili 13 miliona evra za gas, a građani vrate kroz račune samo tri do četiri miliona evra", rekao je Vučić gostujući na TV Prva.

Istakao je da se to radi iako je napolju toplo i napomenuo da pola građana u stanovima drži otvorene prozore jer je u njima pretoplo.

"Šta ih briga kada država plaća gas, država će da nađe pare. Mislim i na ljude u toplanama, kao i na vlasti na lokalnom nivou", istakao je Vučić.

Kaže da očekuje velike probleme tokom zime, ali ne i restrikcije.

"Ne pravimo planove za restrikcije, jer nam veliki posao završavaju gasne elektrane", rekao je Vučić i dodao da misli na panonske elektrane, TE-TO u Novom Sadu, Pančevu i delimično u Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici.

Napomenuo je da svi termoblokovi sada rade, osim što je isključen blok B2 u Obrenovcu koji bi trebalo da bude uključen za 36 sati.

Oba bloka u Kostolcu rade, elektrana Morava radi perfektno, i dalje nam polje E u RB Kolubara nije otvoreno kako treba sa tri strane... , kaže Vučić.

TV Prva
predsednik Srbije gostovao je na TV Prva

 

Dodaje da je ipak, kako je rekao, pomalo optimista i da ćemo pregurati zimu, jer je država mnogo toga preduzela, prvu, drugu, treću i četvrtu "liniju odbrane".

"Poslao sam BIA da proveri koliko stvarno ima gasa u Banatskom dvoru, proverio sa mađarskom službom takođe, jer nikome ništa ne verujem na reč", kazao je Vučić.

Poručio je da se bori za normalnu i bezbednu Srbiju, kao zemlju koja će imati izgrađene, bolnice, auto-puteve, pruge...

"Borba, borba i borba za normalnu Srbiju, dekriminalizovanu Srbiju i u kojoj će roditelji moći decu slobodno da puštaju na ulicu i znaju da neće biti ubistava po kafićima i restoranima i da mogu da računaju na svoju državu da će uvek da ih zaštiti i zemlju koja će dalje da napreduje, gradi bolnice, puteve, auto-puteve, pruge. Srbija će 2025. završiti brzu prugu do Subotice i početkom 2026. idete u Budimpeštu na ručak, za 2.40 minuta od Beograda do Budimpešte. Uskoro potpisujemo sa Evropljanima i za brzu prugu Beograd - Niš. Niš - Dimitrovgrad se završava do kraja 2024, a isto i Niš - Brestovac", rekao je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike