Veći prihod a manji profit: Atlantik grupa prijavila skromnije rezultate

27.10.2022

07:34

0

U prva tri tromesečja ekonomska kriza smanjila i rezultate najvećeg regionalnog prehrambenog proizvođača

Veći prihod a manji profit: Atlantik grupa prijavila skromnije rezultate
Prodavnica - Copyright 24sedam/Goran Sivački

„Atlantik grupa“ je u prvih devet meseci ove godine zabeležila prihod od prodaje u iznosu od 628 miliona evra, što je za 10,8 odsto više u odnosu na isti period lani ali je dobit smanjena za 20,3 odsto, saopštila je danas ta kompanija.

Kako je navedeno, pod uticajem značajnih poskupljenja u ukupnom spektru poslovnih aktivnosti, dobit pre kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) smanjena je za 20,3 odsto u odnosu na prvih devet meseci 2021. i iznosi 71,0 milion evra, dok je neto dobit smanjena za 32,1 odsto i iznosi 36,2 miliona evra.

Značajna poskupljenja sirovina, pakerskog materijala, energenata i usluga, očekivano su uticala na profitabilnost, kažu iz kompanije koja region iz Srbije snabdeva brendovima „grand kafa“, „smoki“, proizvodima „Štarka“...

Atlantik grupa“, takođe, najvodi da je isplatila istorijski najvišu dividendu u iznosu od 6,6 evra po akciji, kao i da je sprovedeno cepanje akcija te kompanije, na način da je jedna akcija pojedinačnog nominalnog iznosa od 40 kuna (5,3 evra) podijeljena na četiri nove akcije pojedinačnog nominalnog iznosa od 10 kuna (1,33 evra).

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike