I pored sve muke ruski privrednici došli u Beograd: Otvoren šesti „EXPO-Rusija Srbija 2022“

07.09.2022

12:06

0

Autor: G.M.Š.

Najveća i najznačajnija izložba rusko-srpske ekonomske saradnje otvorena je danas u Beogradu i traje do petka

I pored sve muke ruski privrednici došli u Beograd: Otvoren šesti „EXPO-Rusija Srbija 2022“
Expo Rusija Srbija sajam 24sedam-GMS - Copyright 24sedam.rs/G.M.Š.

Šesti međunarodni privredni sajam „EXPO-RUSSIA SERBIA 2022“, najveća i najznačajnija izložba rusko-srpske ekonomske saradnje, počela je danas svečanom ceremonijom u hotelu „Metropol Palace“ u Beogradu.

Skup kome su prisustvovali privrednici dve zemlje i zvaničnici Srbije, Rusije ali i Srpske, otvorio je ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji, Aleksandar Bocan-Harčenko, uz poruku učesnicima ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.

Ambasdor Bocan-Harčenko je istakao da se nastavlja veoma dinamična sarsdnja dve zemlje a šef stalnog trgovinskog predstaništa Rusije u Srbiji, Andrej Nikolajevič Hripunov, dodao je da su „u ova nimalo jednostavna vremena ruski polsovni ljudi našli načina da dođu u Srbiji i nastave stara ili naprave nova partnerstva.

Po šesti put u Beogradu

„EXPO-RUSSIA SERBIA 2022“ je tradicionalna manifestacija koja okuplja ruske i srpske kompanije, mala i srednja preduzeća i koja je dosada značajno doprinela jačanju ekonomskih odnosa dve zemlje.

Na pet prethodnih sajmova potpisano je više od tri stotine ugovora o saradnji Srbije i Rusije.

Na ovogodišnjem sajmu će se predstaviti firme iz različitih grana industrije u kojima dve zemlje posebno dobro sarađuju, od energetike, rudarstva, saobraćaj, građevinarstvo i industrija nafte i gasa, do IT-ja, medicine, farmacije, zdravstvenog turizma...

„EXPO-RUSSIA SERBIA“ traje do 9. septembra, a istovremeno se na istom mestu održava i šesti Beogradski poslovni forum, kao i izložba „EXPO – EUROASIA SERBIA“.

Sajam i poslovni forum organizuju kompanija „Zarubež-Ekspo“ iz Rusije i Privredna komora Srbije, a odražaju se pod pokroviteljstvom Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije, i uz podršku državnih institucija Rusije i Srbije kao i „Ruskog doma“ u Beogradu.

Slična manifestacija „EXPO-Rusija“ se u oktobru održava u Jermeniji a na prelasku novembra u decembar i u Vijetnamu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike