U Srbiji se gradi 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica

18.08.2022

11:12

0

Aktivno se izvode radovi kod Merošine i na Moravskom koridoru, na projektu Ruma-Šabac-Loznica, na Fruškogorskom koridoru, i mnogi drugi, naveo je ministar građevinarstva Tomislav Momirović

U Srbiji se gradi 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica
deonica autoput preljina pakovrace 1 - Copyright Printscreen/Putevi Srbije

Deset auto-puteva i brzih saobraćajnica se trenutno gradi u Srbiji, bez obzira na ratne okolnosti u Evropi i svetsku ekonomsku krizu, istakao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, prilikom obilaska radova na petlji Merošina 1, Auto-puta mira.

- Neverovatno je u okolnostima kada ceo svet razmišlja o energentima, nafti, gasu, kada je nekoliko miliona izbeglica iz Ukrajine preplavilo Evropu, da smo u tim okolnostima mi uspeli da zadržimo dinamiku izgradnje infrastrukture - ocenio je ministar.

On je danas sa saradnicima i gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski obišao petlju na deonici "Merošina - Merošina 1", deo je budućeg auto-puta Niš-Pločnik-Merdare.

Izrazio je zadovoljstvo što građani vide da se radovi izvode ozbiljnom dinamikom, kako bi projekat što pre bio završen i podsetio da se saobraćajna infrastruktura gradi širom zemlje.

- Aktivno izvodimo radove i kod Merošine i na Moravskom koridoru, i na projektu Ruma-Šabac-Loznica, i na Fruškogorskom koridoru, i na projektu kojim spajamo Valjevo sa Lajkovcem, i na Dunavskom koridoru, i na obilaznicama oko Beograda i Gornjeg Milanovca, Užica, i na mostu u Novom Sadu - naveo je Momirović.

Poručio je se sa projektima neće stati, jer oni menjaju perspektivu naše zmlje i moraju biti završeni. Prema njegovim rečima, na projektu između Niša i Prištine na prvom sektoru od Merošine do Beloljina, 32 kilometara dugoj deonici, radi se uz podršku evropskih partnera, Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj, koji su obezbedile bespovratna sredstva za finansiranje ovih radova.

Ministar je naglasio da su za Srbiju važne nove investicije i ulaganja, napredak, podizanje životnog standarda građana kroz povećanje plata i penzija i Otvoreni Balkan, te da Vlada Srbije na tome predano radi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike