Nemci zidaju u Pančevu, ne brine ih korona: „Brose“ se drži plana

22.10.2020

08:47 >> 12:16

0

Kompanija Brose, koja investira 120 miliona evra u novu fabriku u Pančevu, čak i u krizi uzrokovanoj koronavirusom drži se planiranih investicija

Nemci zidaju u Pančevu, ne brine ih korona: „Brose“ se drži plana
Copyright Pixabay

„Građevinski radovi brzo napreduju. Njihov završetak je planiran za proleće iduće godine, a proizvodnja bi trebalo da počne u avgustu 2021“, navodi se u tekstu koji je „Brose“ danas objavio.

Kako je navedeno, kompanija „Brose“ se prijavljuje za porudžbine za električne motore i elektronske proizvode kako bi do 2025. godine ostvarila prihod od 440 miliona evra u Srbiji, a to podrazumeva otvaranje 1.100 radnih mesta  – u razvoju, prodaji, kupovini i proizvodnji.

U Pančevu, „Brose“ planira visokoautomatizovanu proizvodnju, koja će obuhvatati i proizvode elektronike, i gde će narednih godina biti zaposleno oko 900 ljudi, dok će do 2025. godine imati i razvojni centar gde će 200 inženjera razvijati nove proizvode za električna vozila.

„Brose“ je u Srbiji već pozvao da se prijave za zapošljavanje zainteresovani da pomognu u oblikovanju mobilnosti budućnosti.

„Brose grupa“ razvija i proizvodi mehatroničke sisteme za vrata i sedišta za vozila, kao i elektromotore i elektroniku, uključujući upravljače, kočnice, menjače i hladnjak.

Prošle godine imala je oko 25.000 zaposlenih na 65 lokacija u 24 zemlje i ostvarila prodaju od 6,2 milijardi evra.

Kako se navodi, svaki drugi automobil na svetu opremljen je najmanje jedinim „Broseovi“ proizvodom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike