Pripreme za nove projekte: Uskoro počinje izgradnja novog mosta preko Save

25.10.2020

11:16 >> 09:26

0

Pripreme za nove projekte: Uskoro počinje izgradnja novog mosta preko Save
Copyright Tanjug/Zoran Petrović

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović predsedavala je danas trećom sednicom Radne grupe za podršku praćenja izgradnje novog mosta preko reke Save u Beogradu.

U prethodnom periodu završeni su neki značajni projekti za Grad Beograd i njegov razvoj, kao što je izgradnja mosta Mihajlo Pupin između Zemuna i Borče sa pristupnim saobraćajnicama, kao i novi most preko Save kod Ostružnice, rekla je Mihajlović.

– Međutim, uveliko se pripremamo za nove projekte, od nastavka izgradnje obilaznice oko Beograda, izgradnje Beogradskog metroa, a jedan od novih projekata je i izgradnja novog mosta preko reke Save – istakla je Mihajlović.

Zorana Mihajlovic, Vlada Srbije

Na sastanku su razmatrani naredni koraci u realizaciji projekta, u delu izrade planske i tehničke dokumentacije, kao i analiza cena koju je radila gradska Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju.

Sastanku su prisustvovali, pored predstavnika Minstarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, glavni urbanista Marko Stojčić, predstavnici Ministarstva finansija, Republičke direkcije za imovinu i Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, saopštilo je Ministarstvo građevine.

Ranije je najavljeno da će novi most preko Save biti izgrađen na mestu Starog savskog mosta u Beogradu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike