Internet u Srbiji koristi 3,75 miliona ljudi

28.10.2020

09:16 >> 11:52

0

Revolucija u korišćenju interneta će se tek dogoditi i to u narednih 50 godina

Internet u Srbiji koristi 3,75 miliona ljudi
Copyright Pixabay/ Goumbik

Internet u Srbiji, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, koristi 3,75 miliona ljudi, a u svetu, prema istraživanju portala Statista, 4,57 milijardi.

Povodom Međunarodnog dana interneta koji se obeležava sutra, stručnjaci digitalne agencije Namik podsećaju da je internet napravio pravu revoluciju povezujući ljude na velikim udaljenostima, naročito kada je reč o komunikaciji.

Tako se danas dnevno na planeti razmeni više od 300 milijardi mejlova, a oni nisu jedini kanal komunikacije koji nam je došao sa internetom.

Novi vidovi komunikacije; Profimedia

– Pretpostavka je da, kada uzmemo u obzir sve druge puteve kao što su Viber, Fejsbuk, Instagram i sve popularniji Tik Tok, ta cifra iznosi nekoliko biliona poruka – navodi Flip Gort iz Namiksa.

On dodaje da će se revolucija u korišćenju interneta tek dogoditi i da ćemo u narednih 50 godina, imati sve ono što sada gledamo u serijama i filmovima o budućnosti.

– Konekcija će biti moguća bez ikakvog fizičkog uređaja, podaci će biti personalizovani, a uz pomoć takozvanih bio-podataka pojedinci će u svakom trenutku moći da prate svoje zdravstveno stanje – naveo je on.

Kako je dodao, naučnici smatraju da će to uticati i na produzetak životnog veka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike