Na prodaju imovina iz stečajne mase Jugoremedije u Nišu

13.06.2022

09:21

0

Stečajna masa fabrike lekova „Jugoremedija“ ponuđena je na prodaju po početnoj ceni od 48,5 miliona dinara, objavio je stečajni upravnik

Na prodaju imovina iz stečajne mase Jugoremedije u Nišu
lekovi laboratorija pokrivalice 24sedam goran sivački (5) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Na javnom nadmetanju su nepokretnosti u vanknjižnoj svojini a prodaju se tri zgrade poslovnih usluga na niškom Crvenom krstu čija ukupna površina je veća od 4.000 kvadratnih metara.

Javno nadmetanje za stečajnu masu zakazano je za 6. juli. Stečajna masa ostala je posle zaključenja stečaja nad „Jugoremedijom“, koji je otvoren decembra 2012. godine.

Od te 2012. godine organizovano je 14 prodaja ove fabrike da bi tek avgusta 2020. godine ona našla novog vlasnika u investicionom fondu „APS Holding“.

Prva privatizacija „Jugoremedije“ odigrala se 2002. godine i bila je burna a bivši vlasnik Jovica Stefanović Nini završio je sa optužbama za privredne malverzacije.

Nakon pet godina privatizacija je raskinuta, neko vreme radnici su vodili fabriku ali je ona zbog dugovanja „Jugoremedija“ na kraju završila u stečaju. Duži niz godina fabrika je bila u zakupu i proizvodila medikamente, ali je posle i to prekinuto.

Septembra 2021. godine društvo za projektovanje, proizvodnju, usluge, kontrolu kvaliteta i inženjering „Konvar“ iz Beograda postalo je novi vlasnik zrenjaninske fabrike.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike