Čekaju odluku partnera: "Montenegro erlajnz" leti još samo nekoliko dana?

25.12.2020

09:21 >> 13:13

0

Odluku o gašenju Montenegro erlajnza (MA) crnogorska vlada je donela juče

Čekaju odluku partnera: "Montenegro erlajnz" leti još samo nekoliko dana?
Copyright Printscreen/Youtube/Alphasix

Nakon odluke crnogorske vlade o gašenju “Montenegro erlajnza”, ova kompanija će moći da leti još nekoliko dana, ili najviše nekoliko sedmica, što će zavisiti od odnosa njenih partnera.

Odluku o gašenju “Montenegro erlajnza” (MA), crnogorska vlada je donela juče, sa obrazloženjem da zbog evropskih pravila i domaćih zakona o državnoj pomoći više nijedan evro ne mogu uplatiti ovoj kompaniji, nacionalnom avio-prevozniku, nakon 23 godine njenog postojanja.

Ova odluka vlade izazvala je reakcije pre svega opozicionih stranaka, a posebno najava da će Crna Gora do leta formirati novu avio-kompaniju.

Pročitajte još

Iz opozicionog SD, koji je bio u vladajućoj kolaciji sa DPS-om, objavili su da su prvi ekonomski potezi vlade, kako su naveli,“tajno i organizovano zaduženje od 750 miliona evra i gašenje nacionalnog brenda MA u državi koja zavisi od prihoda od turizma.

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević, koji je pre tri godine predlagao uvođenje stečaja u MA, juče je reagovao na izjavu ministra da će troškovi osnivanja nove avio-kompanije iznositi nula evra.

– Ako u tome uspe naša ”ekspertska vlada”, to će biti ”model” koji će iz krize izvući celu svetsku avio-industriju. Ovo obećanje mi više liči na ono premijera Zdravka Krivokapića, da se verom mogu pomerati brda – napisao je Konjević na svom tviter-profilu.

Dugovanja MA na kraju 2019. godine su 102 miliona, akumulirani gubitak 98 miliona evra, a vrednost kompanije je bila minus 60 miliona evra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike