Rusi masovno rebrendiraju zapadne kompanije! Menjaju im i imena, logotipe

22.05.2022

09:23

0

Francuski proizvođač automobila Reno će prodati svoj većinski udeo u proizvođaču automobila Avtovaz ruskom naučnom institutu, navodno za samo jednu rublju

Rusi masovno rebrendiraju zapadne kompanije! Menjaju im i imena, logotipe
Profimedia


Veliki broj zapadnih brendova napustili su ili nameravaju da napuste rusko tržište zbog vojne intervencije te zemlje u Ukrajini.  
 

Ovoi su neka od novih imena koja su se pojavila:

Računovodstvo i konsalting

Pixabay
 

 

Svetske računovodstvene i konsultantske firme „velike četvorke“ prekinule su veze sa Rusijom. U tri slučaja ruska jedinica je već rebrendirana.

Prajsvoterhauskuper LLP (PwC) je rekao da će se naslednik njegovog ruskog ogranka zvati Technologies of Trust.

 Iako mogu potrajati godine da se izgradi poverenje i razvije besprekorna reputacija, oni mogu biti potkopani preko noći, kažu iz Technologies of Trust.

Nekadašnje rusko poslovanje Delojta postaje „Poslovna rešenja i tehnologije, prema regulatornom podnesku od 18. maja jednog od njegovih najvećih ruskih klijenata, mobilnog operatera MTS.

Bivša ruska jedinica EI-a ponovo je pokrenuta kao Centar za tehnologije i rešenja revizije – Revizijske usluge, navodi se na njenoj veb stranici.

KPMG je u martu saopštio da će njenih 4.500 partnera i osoblja u Rusiji i Belorusiji napustiti mrežu KPMG.

 Svi formalni aspekti interakcije biće razrađeni sa svakim klijentom pojedinačno, rečeno je 7. marta, ne navodeći da li će se posao ponovo pokrenuti pod ruskim vlasništvom.

PwC nije imao više komentara. Delojt, EI i KPMG nisu odmah odgovorili na upite.

Advokatske firme i osiguranje

Osiguranje Cirih (ZURN.S) saopštilo je 20. maja da se složilo da proda svoje poslovanje u Rusiji članovima lokalnog tima, koji će poslovati pod drugim brendom, ali nisu otkrili novo ime.

Ruska jedinica advokatske firme Brajan Kejv Lejton Pejzner ponovo je 6. aprila pokrenula rusko rukovodstvo kao ALUMNI partneri, prenosi "Blic."

Nekretnine

Gigant komercijalnih nekretnina CBRE napustio je Rusiju, prekinuvši svoje partnerstvo sa dve tamošnje povezane kompanije. Bivša ruska jedinica CBRE-a rekla je da će postojeći menadžeri preuzeti posao, koji će funkcionisati kao CORE:KSP.

Automobili

24sedam/Profimedia
 

 

Francuski proizvođač automobila Reno će prodati svoj većinski udeo u proizvođaču automobila Avtovaz (AVAZI_p.MM) ruskom naučnom institutu, navodno za samo jednu rublju, sa šestogodišnjom opcijom da ga otkupi – ostavljajući otvorena vrata za povraćaj.

Fabrika Reno Rusija u Moskvi prestaće da proizvodi Renoe i biće preimenovana u Moskovsku fabriku automobila Moskvič, oživljavajući brend Moskvič (Moskovljanin), koji se poslednji put pojavio na novim ruskim automobilima pre dve decenije.

Odeća

Poljska maloprodajna kompanija LPP (LPPP.VA) saopštila je 19. maja da je odlučila da proda svoju rusku kompaniju RE Trading kineskom konzorcijumu, „bez ikakvih prava da koristi trgovačka imena i robne marke brendova odeće u vlasništvu LPP-a“.

Novinska agencija TASS izvestila je da će prethodne oznake postepeno biti zamenjene novim logotipima. Slike na društvenim mrežama 20. maja pokazale su da jedna od LPP Sinsai prodavnica već prikazuje novi brend - Sin.

 

 

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti