Karavan komore javnih nabavki Srbije: Edukacija službenika i rešavanje dilema i problema

21.03.2022

08:11

0

Državni službenici koji rade u sektoru javnih nabavki u Komori mogu potražiti pomoć i podršku

Karavan komore javnih nabavki Srbije: Edukacija službenika i rešavanje dilema i problema
komora2 - Copyright Promo/24sedam/Komora javnih nabavki Srbije

"Karavan komore javnih nabavki Srbije", svoju prvu stanicu imao je u Sremskim Karlovcima, kako bi putem radionica edukovao službenike iz sektora javnih nabavki.

Ideju je pokrenula Komora javnih nabavki Srbije, koja je tu da zaštiti državnog službenika u tom sektoru, da ga edukuje i da reši dileme i probleme sa kojima se oni u praksi suočavaju, saopštili su iz komore.

Državni službenici koji rade u sektoru javnih nabavki, na ovaj način imaju svoju Komoru, gde je moguće potražiti pomoć i podršku. Na seminaru je istaknuto da je edukacija veoma važna, kako bi postupci javnih nabavki bili sa što manje nepravilnosti.

Promo/24sedam/Komora javnih nabavki Srbije
 

- Već godinu i po dana na snazi je novi Zakon o javnim nabavkama, koji je obuhvatio izmene rokova, ali i uveo brojne nove procedure. Stručnjaci iz te oblasti procenjuju da učesnici u sistemu u velikoj meri bolje poznaju zakon, da je sve manje osnova za krivičnu prijavu, a sve više sitnih prekršaja - navosi se u saopštenju.

Želja Komore javnih nabavki Srbije je da zajedničkim angažovanjem unaprede sistem i da promovišu stručno, transparentno, zakonito i efikasno sprovođenje postupaka javnih nabavki.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike