Opština Ruma uz poljoprivrednike: Uvedena subvencija za kupovinu đubriva, semena i goriva

28.02.2022

17:16

0

Ovu lepu vest saopštila je predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić

Opština Ruma uz poljoprivrednike: Uvedena subvencija za kupovinu đubriva, semena i goriva
profimedia-0311603982 - Copyright Profimedia

Opština Ruma uvela je  subvenciju poljoprivrednicima za kupovinu veštačkog đubriva, semena i dizel goriva.

Ovu lepu vest saopštila je predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić i dodala da je cilj bio da se poljoprivrednicima dodatno olakša proizvodnja.

- Mi smo poljoprivredno područje i zahvaljujući kvalitetnoj obradivoj zemlji i vrednim poljoprivrednicima mi beležimo dobar privredni razvoj, tako da smo kao odgovorna lokalna samouprava ove godine doneli odluku da podržimo poljoprivrednike sa novom merom pomoći, rekla je ona  i dodala da se nada da će se ovaj trend nastaviti i u godinama koje dolaze i to u većem obimu.

Kako je istakla, ove godine je reč i pilot programu, a  konkurs će biti otvoren od 1. marta do utroška sredstava. 

Foto Laza
 

Podsećamo, dobra vest  obradovala je pre nekoliko dana i privrednike kada je raspisan Javni poziv za dodelu bespovratne jednokratne novčane pomoći privrednim subjektima sa sedištem registrovanim na teritoriji Opštine Ruma, čiji je cilj ublažavanje negativnih posledica prouzrokovanih epidemijom zarazne bolesti covid-19.

Kako je predsednica opštine navela početkom godine, za finansiranje ove mere bespovratne  jednokratne  novčane pomoći obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 20.000.000 dinara. 

Inače, na teritoriji Rume ovakve podsticajne mere nisu nikada ranije implementirane, iako su za stanovništvo od vitalnog značaja.

Pixabay
 

Podsetimo predsednica opštine Ruma pobrala je simpatije gotovo cele Srbije kada je pre nekoliko dana kada je saopštila da je Opština Ruma obrazovala Komisiju za ostvarivanje prava na novčanu pomoć namenjenu za lečenje dece od malignih i drugih teških bolesti na teritoriji opštine Ruma.

“Pored svih nedaća koje bolest donosi, lečenje je finansijski iscrpljujuće, podrazumeva stalne odlaske u regionalne zdravstvene centre, te odlukama iz oblasti socijalnih davanja lokalna samouprava na ovaj način pomaže porodicama u ovoj teškoj borbi. Pravo na novčanu pomoć namenjenu za lečenje dece obolele od malignih i drugih teških bolesti mogu ostvariti korisnici, deca do 18 godina starosti sa prebivalištem na teritoriji Opštine Ruma, oboleli od malignih i drugih teških bolesti koje su definisane propisima o zdravstvenoj zaštiti, a koja su u stanju potrebe za novčanom pomoći za lečenje.” Izjavila je tada Ćirić.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24Sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike