Prodat srbobranski hotel "Elan": Poznat nov vlasnik - u planu termalni bazeni!

28.02.2022

15:56

0

Kompanija Rotor doo Novi Sad je deo jedne šire grupacije preduzeća iz glavnog grada Vojvodine

Prodat srbobranski hotel "Elan": Poznat nov vlasnik - u planu termalni bazeni!
DSC_0332-1024x683 - Copyright srbobrandanas.rs

Danas je u kancelariji predsednika Opštine Srbobran, parafiranjem ugovora o prodaji, odlučena sudbina srbobranskog hotela, višegodišnjeg problema koji će postati velika razvojna šansa za celu opštinu.

Predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, i direktor novosadske kompanije Rotor, Radomir Lojaničić, razmenili su ugovore čime je nekadašnji ponos Srbobrana, Hotel Elan, otuđen sa namerom da mu se udahne novi život i dodaju zanimljivi sadržaji. O toj temi su na konferenciji za medije govorili akteri sastanka, a prvi se obratio domaćin, predsednik Opštine Srbobran Debeljački.

- Sa zadovoljstvom mogu da saopštim da je hotel koji je godinama bio zapušten i praktično jedan od najvećih problema u našoj opštini postaje jedan od najvećih potencijala za dalji razvoj. Pronašli smo investitora koji je spreman da uloži značajna sredstva u ovaj objekat, i što je bitno, da zadrži njegovu namenu. Pored smeštaja, u planu je da se ponude i drugi sadržaji, bušiće se termalni izvor koji će omogućiti da se izgrade i bazeni, otvoreni i zatvoreni, u okviru kompleksa. Zahvalan sam gospodinu Lojaničiću što je prepoznao potencijal objekta, a sa naše strane mogu da kažem da ćemo biti dobar partner, da ćemo se boriti za sve što je u našoj nadležnosti i mogućnosti, da ovaj privatni projekat postane i javno značajan, da svi naši građani osete boljitak od njega -  rekao je u uvodnoj reči Radivoj Debeljački.

srbobrandanas.rs
 

Kompanija Rotor doo Novi Sad je deo jedne šire grupacije preduzeća iz glavnog grada Vojvodine, a jedna od privrednih grana koje pokriva ova grupacija je i ugostiteljstvo. Kako otkriva direktor kompanije Radomir Lojaničić, kroz razgovore sa predsednikom Debeljačkim, kompanija je prepoznala potencijal hotela u Srbobranu i zatim se odlučila da u svoju ponudu svrstaju još jedan hotel, koji će po veličini investicije biti najveći.

- Kupovina hotela je plod jedne velike analize, za njegovu kupovinu prevagnula je činjenica da Srbobran, kao i veći deo Vojvodine, leži na termalnim vodama, što pruža različite mogućnosti za razvoj turizma. U investiciju ulazimo sa velikim očekivanjima, u smislu da ovo neće biti veliki korak samo za našu kompaniju, već i veliki iskorak za opštinu Srbobran. Pored danas potpisanih ugovora, mi smo potpisali i ugovor sa firmom koja nam radi bušotinu, kako istraživačku tako i eksplotacionu, i očekujemo da ćemo u roku od par meseci dobiti dozvolu za bušenje. To će biti prvi korak ka realizaciji projekta - naveo je između ostalog Lojaničić, ističući da bi termalna bušotina mogla da donese korist celom Srbobranu u smislu zagrevanja domaćinstava preko toplane.

srbobrandanas.rs
 

Hotel je prodat na konkursu sa zatvorenim ponudama, Rotor doo nije bio jedini ponuđač, ali je značajno većom ponudom došao u poziciju da zaključi ugovor i kupoprodaji, nudeći 200.00 eura, tačnije 23.517.417, 59 dinara. Konkursom je dat rok za 3+1 godinu za završetak radova, 3 godine su osnovni rok, a ostavljena je mogućnost da se u vanrednim uslovima odobri dodatnih godinu dana za završetak radova.

- Nadamo se da će i država prepoznati ovaj projekat kao značajan, jer u Vojvodini još niko nije pokušao nešto slično. Nama je u interesu da se projekat završi u što kraćem roku, ni jedna privatna kompanija ne želi da joj kapital stoji dugo čekajući realizaciju. Ono što je trenutno potpuno izvesno je potpuno renoviranje hotela, eventualno podizanje spratnosti, i otvaranje termalne bušotine na placu u okviru hotela. Zatim bi se, uz saglasnost Opštine, kompleks širio duž toka kanala DTD, gde želimo da napravimo nekoliko otvorenih i zatvorenih bazena. Radiće se u etapama, jer tek smo na početku i ne mogu da prognoziram kojom će dinamikom sve teći. Želja nam je da ponudimo što više sadržaja, zato i želimo blisku saradnju sa Opštinom Srbobran i ‘Vodama Vojvodine’, da se uredi priobalje sa šetalištem, izgradi pristan za vezivanje čamaca, da oživimo priobalje i tu ponudimo što više zanimljivih sadržaja - dodao je za kraj direktor kompanije Rotor, Radomir Lojaničić.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike