Parcela nekadašnjeg "Trudbenika" postaje filmski studio?

28.02.2022

12:18

0

U planu je izgradnja devet poslovnih zgrada, sa više hiljada kvadrata

Parcela nekadašnjeg "Trudbenika" postaje filmski studio?
krnjaca trudbenik filmski studio - Copyright Printscreen/Google Maps/Pixabay

Na parceli koja je nekada pripadala građevinskom preduzeću "Trudbenik gradnja" u Krnjači mogao bi da nikne filmski studio.

Od sutra pa sve do 8. marta projekat će biti dostupan svim građanima.

- Ovim planom obuhvaćena je površina od 129.060 metara kvadratnih, sa severne strane nalazi se Pančevački put, a južno je ulica Nova 2. U planu je da bude izgrađen filmski studio sa pratećim sadržajima, a izgradnja bi se realizovala u dve faze. Bili bi uređeni postojeći objekti, koji imaju oko 32.000 metara kvadratnih, i izgrađeni novi.

Kako se navodi u dokumentaciji, u planu je izgradnja devet poslovnih zgrada, sa više hiljada kvadrata. Osim toga, na parceli će biti napravljeni kafeterija, ugostiteljski objekat, dve radionice i nekoliko novih saobraćajnica.

"Trudbenik" je ušao u stečaj u julu 2011. godine. Osipanje imovine nekadašnjeg građevinskog giganta počelo je pre četiri godine. U aprilu 2018. godine prvo je prodata parcela u Krnjači.

Tada je oglašena i prodaja stambenih zgrada za kolektivno stanovanje u Ulici Luneta Milovanovića na Zvezdari i objekti koji su pripadali preduzeću na Novom Beogradu.

Parcela na kojoj je smeštena nekadašnja firma, odnosno na kojoj bi se gradio studio, nalazi se na prostoru namenjenom privrednim delatnostima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike