Krediti za razvoj turizma: Evo koje uslove treba da ispune firme i gazdinstva

10.02.2022

14:40

0

Raspisan je konkurs za kredite radi podsticanja kvaliteta turističke ponude u Srbiji

Krediti za razvoj turizma: Evo koje uslove treba da ispune firme i gazdinstva
Copyright Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude.

Pravo na korišćenje kreditnih sredstava imaju firme i preduzetnici iz oblasti turizma, kao i poljoprivredna gazdinstva upisana u registar, saopštilo je ministarstvo, prenosi Biznis.rs.

Kvalifikovanje projekata je zadatak Fonda za razvoj preko kojeg se i realizuju kreditna sredstva, sa kamatnom stopom od jedan odsto na godišnjem nivou, uz valutnu klauzulu.

Minimalni iznos odobrenih kreditnih sredstava za poljoprivredna gazdinstva, preduzetnike i mikro firme je 500.000 dinara, a za ostala privredna društva je 2.000.000 dinara.

Rok otplate je do 72 meseca po isteku odložnog roka koji traje 12 meseci i računa se od dana prvog povlačenja kreditnih sredstava, osim za "green field“ investicije kojima se finansira izgradnja turističke infrastrukture i suprastrukture, za koje odložni rok traje 24 meseca i računa se od prvog povlačenja kreditnih sredstava.

Otplata kredita obavljaće se u tromesečnim anuitetima koji dospevaju 31. marta, 30. juna, 30. septembra i 31. decembra u godini.

Zahtev za kredite dostavlja se Sektoru za turizam resornog ministarstva.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Biznis.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike