Lučić: Telekom Srbija je jači nego ikad, uspešnost našeg poslovanja je u narednih 10 godina zagarantovana

26.12.2021

21:37

0

Direktor Telekoma je emisiji "Hit tvit" rekao da ova firma vredi više nego ikada

Lučić: Telekom Srbija je jači nego ikad, uspešnost našeg poslovanja je u narednih 10 godina zagarantovana
Copyright VLADIMIR LUCIC, Tanjug/ Dragan Kujundzić

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić gostovao je u emisiji "Hit tvit" na televiziji Pink.

Vladimir Lućič pričao je o problemima oko sportskih prenosa.

- Utakmice reprezentacije su od nacionalnog značaja, one bi trebale da budu na javnom servisu. Mi čak ranije nismo učestovali na tim tenderima jer smo smatrali da javni servis ili neki od nacionalnih televizija treba da prenosi te utakmice, čak je EU preporuka da se sve zemlje postaraju da te utakmice budu nacionalno pokrivene.

- Nažalost, u ovom slučaju naša konkurencija je mislila da će tako dobiti korisnike, da jednostavno uzme utakmice kvalifikacija. Tako jednokratni potezi samo iznerviraju korisnike.

- Mi sad učestvujemo na tenderima, i u potpunosti sam siguran da ćemo pomoći javnom servisu (RTS) već od Svetskog prvenstva i da buduće kvalifikacije budu na Radio televiziji Srbije - rekao je direktor Telekoma.

O "Otvorenom Balkanu"

Ova inicijativa pomoći će Telekomu Srbija, kaže Lučić. Dodaje da Telekom Srbija uspešno radi u svih šest zemalja bivše Jugoslavije, a ova inicijativa je jako važna. Nada se, dodaje, da će se BiH i CG pridružiti ovoj inicijativi, kao što su se pridružili inicijativi za roming.

Foto: Printscreen/TV Pink
 

- Na ovom primeru mogu da vide kako je potrebno samo malo volje da se učini dobro za sve ljude na Balkanu. Ova inicijativa je fantastična - ocenjuje Lučić.

Telekom, Junajted grupa

Komentarišući uspehe koje je u 2021. godini postigao Telekom Srbija, ali i napade, Lučić kaže da Junajted grupa ne plaća ovde samo određene analitičare i političare, već desetine milione evra troši i na lobiste, međunarodne detektivske agencije, advokate, a sve kako bi se Telekom uništio na međunarodnom nivou.

- Faktički se sada vidi koliko se sve otkrilo. Uzrok čitavog sukoba bio je što je igrom slučaja Telekom dao svoju infrastrukturu konkurenciji gotovo besplatno. Oni čak nisu ni prikazivali pravi broj korisnika, pa je moguće da je bilo malverzacija. Zauzeli su tržište, a 2018. smo došli dotle da nam je tržište bilo strašno slabo. Međutim, napravili smo novi pravac razvoja, ali su u istom trenutku krenuli i napadi. Mi smo trenutno lideri: proces akvizicije kablovskih operatera i spojili ih u Telekom, imamo više od milion optičkih priključaka... - kaže Lučić.

Kada se konkurencija uzdrmala, krenuli su medijsko-politički napadi.

- Telekom je sada jači nego ikad i vredi više nego ikad. Ne postoji nešto što može da se desi u narednih deset godina što može da uzdrma naše poslovanje. Mi ćemo biti lideri u telekomunikacionim uslugama i u Srbiji i u regionu - kaže Lučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike