Više od 4.000 razloga za radost

24.12.2021

08:36

0

Tradicionalna novogodišnja akcija dodele paketića kompanije „Dunav osiguranje“

Više od 4.000 razloga za radost
Bojan Raicevic-naslovna(1) - Copyright Promo/Dunav osiguranje/Zoran Ivanović

U godini koja je donela oporavak društva pogođenog globalnom pandemijom, Kompanija „Dunav osiguranje“ naročito se trudila da zaštiti ono što je najvrednije i odgovornim ponašanjem doprinese stvaranju lepšeg i zdravijeg okruženja, saopšteno je iz ove kuće.

Svake godine uoči novogodišnjih i božićnih praznika, u „Dunav osiguranju“ tradicionalno se pripremaju pokloni za mališane iz brojnih ustanova za nezbrinutu decu, udruženja i centara za socijalno staranje, specijalizovanih bolnica za dečje bolesti, škola i prihvatilišta.

- Kako bismo i ove godine nastavili da širimo dečju radost, u sklopu novogodišnje akcije, mališanima širom zemlje biće podeljeno više od 4.100 slatkih darova, koji će na taj način stići do dece iz najudaljenijih mesta. Akcijom dodele paketića nastavljamo da širimo dobra dela, po kojima je naša kompanija oduvek poznata. Na taj način, želimo da mališanima ulepšamo praznično raspoloženje i donesemo osmehe onima kojima postajemo prijatelj od detinjstva - istakao je Bojan Raičević, član Izvršnog odbora Kompanije „Dunav“, i dodao da je ova akcija samo jedan od vidova podrške koja se tokom godine sprovodi kroz mnogobrojne aktivnosti kompanije.

Podržavajući projekte namenjene obrazovanju, sportu, umetnosti i razvoju talenata, ulaganjem u najmlađe, kao i brigom o zaposlenima, nastavljena je misija odgovornosti koju kompanija sprovodi od svog nastanka, istaknuto je iz „Dunava“.

Prijatelj od detinjstva

Kroz projekte podrške namenjene deci, kao što je „Prijatelј od detinjstva“, kompanija je brojnim ulaganjima podržala najmlađe u svim aspektima njihovog odrastanja.

- Tako smo tokom 2021. godine podržali regionalnu manifestaciju Sportske igre mladih, najveću smotru amaterskog sporta za decu i omladinu u Evropi, dok smo mladim sportistima dali vetar u leđa u brojnim sportovima: fudbal, košarka, rukomet, atletika, vaterpolo, odbojka. Nije izostala ni podrška umetnosti, pa smo u želji da ohrabrimo mlade kreativce obezbedili sredstva kojima smo podržali likovni konkurs OŠ „Miodrag Matić“, jedine škole u Srbiji koju pohađaju deca sa cerebralnom paralizom. Tako smo pored renoviranja ove škole dali vetar u leđa mladim umetnicima s posebnim potrebama – rečeno je iz „Dunav osiguranja“.

Promo/Dunav osiguranje/Zoran Ivanović
Bojan Raičević, član IO Kompanije „Dunav osiguranje“

 

Podrška ugroženim porodicama i stvaranje humanijih uslova za život

Kroz višegodišnje partnerstvo Kompanije „Dunav“ i projekta „Radna akcija s Tamarom“, do sada je renovirano 11.200 kvadrata životnog prostora, dok više od 600 dece živi u daleko kvalitetnijim uslovima.

Pored toga kompanija je u ovogodišnjem serijalu pomogla porodicama s područja enklava na Kosovu i Metohiji darujući domaćinstva polisama životnog osiguranja, a donacijom od dva miliona dinara priključila se projektu renoviranja dečjih institucija. Zahvaljujući toj donaciji, renovirano je Izdvojeno odeljenje Muzičke škole „Stevan Hristić“ u selu Korminjane, u Kosovskoj Kamenici, a 180 đaka prvi put je dobilo grejanje, nove učionice i lepše uslove za školovanje.

Bebi-paketi za 13 porodilišta i radost novog života

Slaveći svoj kompanijski dan, „Dunav osiguranje“ je bebama širom zemlje poželeo dobrodošlicu, tako što je roditelje darivala vrednim poklonima i gratis polisom stipendijskog osiguranja za decu u vrednosti od 500 evra.

Na taj način, 59 beba je od rođenja dobilo donaciju od skoro četiri miliona dinara, a kompanija osmehe onih kojima postaje prijatelj od rođenja.

- Radost novog života delimo zajedno sa našim zaposlenima i srećni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu i svim bebama koje su ove godine rođene i u našoj kući. Pored toga što je naša kompanija bogatija za 69 beba, zaposleni u našoj kući dobijaju i novčanu pomoć, kako bi prvi dani sa bebom prošli bezbrižno – saopšteno je iz ove kuće.

Posvećenost društvenoj zajednici i onima zbog kojih su tu, potvrdu ima i kroz brojna priznanja koja je kompanija tokom godine dobila za brigu o klijentima i podršku društvenom aktivizmu.
Nagrada za poslovnu izvrsnost „Oskar kvaliteta“, omiljeni brend „Moj izbor“, priznanje klijenata.

„Miljenik potrošača“ i „Đorđe Vajfert“ za doprinos lokalnoj zajednici – samo su neka od priznanja kojima Kompanija „Dunav“ potvrđuje misiju odgovornosti od svog nastanka.

- Ponosni smo što pomažemo društvu u kojem poslujemo i tako zajednici vraćamo deo onoga što nam je podarila kroz poverenje koje nam poklanja – saopšteno je iz „Dunav osiguranja“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike