Pravo na slobodno vreme: Bez poziva van posla, traže EU poslanici

05.12.2020

11:16

0

Evroposlanici traže da EU obezbedi da zaposleni imaju pravo da budu nedostupni poslodavcu van radnog vremena

Foto:Pixabay/ David Schwarzenberg

Zaposlenima mora biti dozvoljeno da van radnog vremena isključe digitalne uređaje vezane za posao a da se zbog toga ne suoče da posledicama, složili su se 2. decembra u Odboru Evropskog parlamenta za zapošljavanje i socijalna pitanja (EMPL).

Taj odbor je sa 31 jednim glasom za, šest protiv i 18 uzdržanih usvojio rezoluciju u kojoj se navodi da članice EU moraju da obezbede da radnici mogu da ostvare svoje pravo “da se diskonektuju”, uključujući i kolektivnim ugovorima.

Evroposlanici su istakli da je to pravo od vitalnog značaja za zdravlje zaposlenih, saopštio je Evropski parlament.

“Uvek uključen” pogubno po zdravlje

Kultura “uvek uključen” (always on)i rastuće očekivanje od zaposlenih da budu stalno dostupni može negativno da utiče na balans između života i rada, fizičko i mentalno zdravlje, kao i blagostanje ljudi, uvereni su u Odboru.

Poslanici iz EMPL pozvali su Evropsku komisiju da predloži EU direktivu o pravu da se bude “isključen” koje nije eksplicitno navedeno u pravu EU, prenosi Euroaktiv.rs.

Oni su istakli i da mogućnost da se isključe sa posla treba da bude osnovno pravo koje dozvoljava radnicima da se bez posledica ne bave radnim zadacima i elektronskom komunikacijom van radnog vremena.

Očekuje se da se o ovoj rezoluciji, koja nema snagu zakona, glasa na plenarnoj sednici u januaru 2021.

Pročitajte još:

Sve nedoumice oko izmene poreskih zakona: Šta se menja u porezu na imovinu i ko će plaćati više?

Pokretanje biznisa: Teško do novca, ali to možda i nije loše

Nakon što je odobri EP, biće prosleđena Komisiji i članicama EU na sprovođenje kao deo budućih regulativa.

Prema istraživanju Evropske fondacije za unapređenje uslova života i rada (Eurofound), više od trećine radnika EU sada radi od kuće. Digitalni alati i informaciono-komunikacione tehnologije omogućavaju rad s bilo kod mesta i u bilo koje vreme ali mogu da imaju ozbiljne posledice jer produžavaju radno vreme, brišu granice između rada i privatnog života i doprinose pojavi “digitalnih nomada”, što je sve pojačano u uslovima korona krize, navodi se.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti