Poreska uprava: Počelo podnošenje dokumentacije firmi za isplatu pomoći države u junu

07.05.2021

12:32

0

Privredni subjekt koji u propisanom roku ne popuni posebnu izjavu na portalu Poreske uprave neće ostvariti pravo na direktna davanja

Foto:Pixabay/whirligigtop

Poreska uprava danas je obavestila privredne subjekte da je u toku podnošenje dokumentacije za isplatu direktnih davanja u junu.

Privredni subjekti koji žele da ostvare pravo na direktna davanja, koja će se isplaćivati u junu ove godine u skladu sa Uredbom o utvrđivanju Programa direktnih davanja iz budžeta Srbije privrednim subjektima u privatnom sektoru u cilju ublažavanja ekonomskih posledica prouzrokovanih epidemijom kovid 19, dužni su da najkasnije do 31. maja podnesu obrazac PPP-PD za obračunski period april 2021. godine, kao i da do 31. maja daju posebnu izjavu na portalu Poreske uprave.

Obrazac PPP-PD i izjava se podnose u napred navedenom roku, pri čemu podnošenje istih ne mora biti istovremeno, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Privredni subjekt koji u propisanom roku ne popuni posebnu izjavu na portalu Poreske uprave neće ostvariti pravo na direktna davanja bez obzira na to da li je podnet obrazac PPP-PD za obračunski period april 2021. godine.

Pročitajte još

Iz Poreske uprave napominju da privrednim subjektima koji ne podnose obrazac PPP-PD, odnosno koji nemaju zaposlene i nisu preduzetnici, odnosno preduzetnici poljoprivrednici koji su se opredelili za isplatu lične zarade, direktna davanja se isplaćuju bez davanja izjave o prihvatanju isplate direktnih davanja u rokovima i na način propisan Programom.

Više informacija poreski obveznici mogu naći na sajtu Poreske uprave Republike Srbije, mogu se obratiti Kontakt centru Poreske uprave na brojeve telefona 0700-700 007 i 011-33 10 111, kao i neposredno informisati na šalterima “Vaš poreznik” u 37 filijala širom Srbije, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti