Vučić o sastanku sa Putinom: Ja vam garantujem da ćemo mi imati najnižu cenu gasa u Evropi!

28.11.2021

23:36

0

"Čak 70 milijardi kubnih metara gasa nedostaje Evropi, a svi hoće da istisnu Ruse i ne daju im da prodaju energente"

Vučić o sastanku sa Putinom: Ja vam garantujem da ćemo mi imati najnižu cenu gasa u Evropi!
Foto: Printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je večeras u emisiji Hi Tvit, gde je govorio o aktuelnim temama koje interesuju građane Srbije, a jedna od njih bila je i cena gasa.

Vučić je rekao da mu je mnogo teško da odgovara ljudima koji misle da je zemlja ravna ploča, ljudima koji veruju u HAARP, ali i na primedbe Radeta Veljanovskog, jednog od večereašnjih gostiju emisije.

- Da objasnim narodu, dogovorena je formula. Naftna formula koja nije bila tako dobra nekada kao što je dobra danas. U međuvremenu je berzanska cena gasa dramatično porasla. Mi se godinu dana borimo za ovo, nekoliko meseci je bilo nemoguće rešiti. Rusi imaju problem o kome neće da govore. Čak 70 milijardi kubnih metara gasa nedostaje Evropi, a svi hoće da istisnu Ruse i ne daju im da prodaju energente - rekao je predsednik.

On je rekao da je sadašnja vlast uspela da izgradi gasovod, za razliku od prethodnih, i da sada možemo da pregovaramo o ceni gasa.

- Predsedniku Putinu veliko hvala što nam je dao ovu cenu. Videćemo kolika će biti posle šest meseci. Ali znate li zašto? Zato što će posle svi da skoče, i da se žale. Pa naravno da Belorusija plaća jeftinije gas, pa pobogu te dve zemlje su u savezu! Takve gluposti sam primoran da slušam. A ja vam garantujem da ćemo mi imati najnižu cenu u Evropi, ne računajući zemlje Zajednice nezavisnih država - rekao je Vučić.

Predsednik je kazao da je cela srpska delegacija u Rusiji bila presrećna kada je postignut dogovor, ali da je bilo neizvesno do kraja.

- Jesmo li imali gasovod? Nismo. A sada ga imamo. Jesmo li imali metro? Nismo. A imaćemo. Jesmo li gradili bolnice? Nismo, a sada ih imamo. Možete da pričate sve najgore o meni, ali rezultati su ono što govori o svima nama. A šta ćemo posle šest meseci za gas videćemo. Ja sam sa Putinom pričao tri sata. Šta sada, tri sata da pričamo telefonom - dodao je predsednik.

Bonus video:

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti