Vremena se menjaju – poverenje u osiguranje ostaje

26.11.2021

09:26

0

Kompanija „Dunav osiguranje“ predstavila rezultate poslovanja na Srpskim danima osiguranja

Vremena se menjaju – poverenje u osiguranje ostaje
Ivana Soković, predsednica IO Kompanije Dunav osiguranje - Copyright Promo

Pod sloganom „Tempora mutantur“ otvoreni su peti put zaredom Srpski dani osiguranja u organizaciji Udruženja osiguravača Srbije. Uz prisustvo velikog broja panelista, predstavnika države i osiguravača iz zemlje, predstavnici struke razgovarali su o novim rizicima, kao i o sposobnostima osiguravajuće delatnosti da se prilagodi tržištu, kroz prizmu vremena koja se menjaju.

Uprkos novim rizicima koje je donela pandemija koronavirusa, Kompanija „Dunav osiguranje“ nastojala je da svoje usluge prilagodi izmenjenim okolnostima. Uvođenjem novih i unapređenjem postojećih usluga, kao i dostupnošću onlajn prodaje, poslovni procesi su organizovani tako da opravdaju poverenje velikog broja osiguranika, koje je u vremenima krize ključ sigurnosti.

Kako je istakla Ivana Soković, predsednica Izvršnog odbora Kompanije i predsednica Upravnog odbora Udruženja osiguravača Srbije, rezultati poslovanja „Dunav osiguranja“ u prvih devet meseci nadmašili su postignuća u prethodnoj godini. Sa učešćem od 27,1 odsto u prvoj polovini godine, „Dunav“ je zadržao lidersku poziciju na domaćem tržištu osiguranja.

Bruto premija osiguranja Kompanije „Dunav“ u prvih devet meseci iznosi 23,3 milijarde dinara i viša je za 7 odsto nego u istom periodu prošle godine. U uslovima tržišnog rasta životnog osiguranja od blizu 7 odsto, premija životnih osiguranja Kompanije beleži rast od čak 20 procenata. Segment neživotnih osiguranja takođe je nastavio tendenciju povećanja od 5,6 odsto, pri čemu je značajan rast premije dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, auto-kasko osiguranja, kao i osiguranja imovine od požara.

Kompanija „Dunav osiguranje“ je pokazala zavidnu efikasnost i u rešavanju odštetnih zahteva i likvidaciji šteta, koje su u odnosu na prethodnu godinu povećane za skoro 13 odsto, pri čemu je samo u segmentu životnih osiguranja zabeležen rast od preko 40 odsto. Od početka pandemije do sada, Kompaniji je prijavljeno preko 1.200 odštetnih zahteva po osnovu smrti usled kovida, za šta je isplaćeno skoro 260 miliona dinara. Kako je naglasila Ivana Soković, ovakvi rezultati posledica su poslovne politike nepromenjenih uslova osiguravajućeg pokrića životnog osiguranja i za slučajeve koji su u vezi s koronavirusom. Na taj način, Kompanija „Dunav“ opravdala je poverenje svojih osiguranika i pokazala da je važan oslonac, pogotovo u vremenima krize.

Finansijski pokazatelji nedvosmisleno su pokazali spremnost da se odgovori na nove rizike i prilagođava dinamici tržišta. Zato nije iznenađenje što je po bruto fakturisanoj premiji ostvarenoj u 2020. godini „Dunav osiguranje“ najbolje rangirana srpska osiguravajuća kuća na listi TOP 100 osiguravača jugoistočne Evrope, gde je zauzela visoko deveto mesto.

Pored finansijske stabilnosti koju je sektor osiguranja nedvosmisleno pokazao u periodu koji je ovu branšu stavio na probu, briga o društvenoj zajednici temelj je daljeg napretka privrede i stanovništva. Kompanija „Dunav osiguranje“ je kroz projekte društvene aktivnosti potvrdila da ostaje oslonac i podrška državi Srbiji u sprovođenju različitih projekata lokalnog ili nacionalnog značaja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike