Plata za ovaj posao u Srbiji je 2.000 evra! Oglas je proširen na nivou cele zemlje, a nema ko da radi

21.10.2021

07:23

0

Autor: M. M.

Jedan poslodavac je pre dva meseca ponudio platu od 2.000 evra zbog nemogućnosti pronalaska radnika

Plata za ovaj posao u Srbiji je 2.000 evra! Oglas je proširen na nivou cele zemlje, a nema ko da radi
Evri stižu, dug se povećava - Copyright Pixabay

Prosečna zarada (bruto) u Srbiji, obračunata za jul 2021. godine iznosila je 89.330 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 64.731 dinar.

Među najplaćenija zanimanja spadaju diplomirani inženjeri informacionih tehnologija, diplomirani inženjeri elektrotehnike i računarstva, diplomirani inženjeri elektronike, profesori matematike, fizike, informatike i računarstva, nastavnici/profesori stranih jezika i lekari s odgovarajućim specijalizacijama (anesteziolog, kardiolog, oftalmolog, ginekolog)

Ipak kada je u pitanju niže obrazovanje poslodavcima je najteže da nađu vodoinstalatere, piše Kurir.

- Zbog velikog deficita radnika, poslodavac koji nije mogao da nađe vodoinstalatera ponudio je platu od 240.000 dinara. Proširio je oglas na nivou cele Srbije. Ukoliko neko ne živi u Beogradu i dolazi iz unutrašnjosti, poslodavac je ponudio i smeštaj - naveo je Miloš Turinski iz Infostuda, objašnjavajući situaciju koja se dogodila pre dva meseca.

Sa srednjom školom brže do posla dolaze i operateri na CNC mašinama, zavarivači, knjigovođe, računovođe, negovatelji, medicinske sestre (specijalista instrumentiranja), kuvari, radnici na obezbeđenju – tehničari obezbeđenja, tesari, zidari, armirači.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike