Salvadorci oborili bitkoin: Popularna kriptovaluta „propala“ odmah po priznanju

08.09.2021

09:13

0

Autor: 24sedam

Izvor: Tanjug

Uvođenje bitkoina u platni promet El Salvadora nije dobro prošlo po tu digitalnu valutu

Salvadorci oborili bitkoin: Popularna kriptovaluta „propala“ odmah po priznanju
Ilusracija: Pixabay/ mohamed Hassan

Cena bitkoina je dramatično pala u utorak kada je El Salvador usvojio kao zakonsko sredstvo plaćanja najveću kriptovalutu po tržišnoj kapitalizaciji . Ova siromašna južnoamerička zemlja je postala prva zemlja u svetu koja je to učinila, ali to nije dobro prošlo za digitalnu valutu.

Bitkoin je na jutarnjem trgovanju pao za čak 16 posto spustivši se ispod nivoa od 43.000 dolara.

Nakon toga je tokom dana blago smanjio minus na oko 9,5 procenata i trgovao se na 46.892,04 dolara, prema podacima sa platforme Koinmetriks.

Eter, druga po snazi kriptovaluta, je potonuo za 12 posto na 3.441,21 dolara, izveštava CNBC.

Na platformama za trgovanje Mikrostratedži i Koinbejz takođe je registrovan pad cene od oko devet odsto, odnosno četiri odsto.

Korisnici Koinbejza su doživljavali u utorak ujutro odlaganje ili otkazivanje transakcija u “većoj meri”, objavila je ova kompanija na Tviteru, dodajući da su ti problemi rešeni do popodnevnih sati.

Pročitajte još:

Slične probleme imali su i korisnici na kripto berzama Kraken i Gemini.
El Salvador je na dan kada je uveo bitkoin kao zvanično sredstvo plaćanja privremeno onemogućio korišćenje državne aplikacije digitalnog novčanika Ćivo, kako bi povećao kapacitet servera, što je sprečavalo nove korisnike da ga instaliraju, objavio je salvadorski predsednik Najib Bukele u tvitu.

– Na bilo koji podatak koji korisnici pokušaju da unesu u ovom trenutku sistem će odgovoriti porukom „eror“ (greška) – naveo je on.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti