Ona ima integritet, nije se dala ni MMF-u: Tabakovićeva o reizboru viceguvernerke Ivković

09.09.2021

12:19 >> 13:21

0

Autor: 24sedam

U Skupštini Srbije danas će se, između ostalog, raspravljati i o izboru jednog od viceguvernera NBS

Ona ima integritet, nije se dala ni MMF-u: Tabakovićeva o reizboru viceguvernerke Ivković
Foto: Milos Tesic/ATAImages

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković pozvala je danas narodne poslanike da ponovo podrže Anu Ivković za viceguvernera NBS, navodeći da je ona u prethodnom periodu opravdala poverenje koje joj je Skupština već ukazala.

Tvrd orah: Ana Ivković, Screenshot: Youtube/ FinTech 4 Business

Tabakovićeva je, obrazlažući predlog kandidata za viceguvernera, rekla da je stručnost Ane Ivković nesporna i da je njen rad kvaltetan, ističući da je od 2002. godine bila na različitim funkcijama u NBS.

– Anu Ivković smo izbarali i 2018. godine, i u potpunosti je opravdala poverenje koje smo joj ukazali u prethodnom periodu, a posebno je pokazala nepokolebljivost u pregovorima sa međunarodnim institucijama i rejting agencijama, i to u najkomplikovanijim poslovima, gde je potrebno odbraniti interese Srbije – rekla je Tabakovićeva u Skupštini Srbije.

Pročitajte još:

Posebno je naglasila da, za razliku od ranijih vremena, kada su, kako je rekla, državni interesi bili podređeni interesima pojedinaca iz državnih institucija koji su, tvrdi, nastojali da razgovore sa međunarodnim institucijama koriste za sopstvenu promociju i kasnije “uhlebljenje”, Ana Ivaković je pokazala da je osoba od integriteta.

Ona je objasnila da je važno da Skupština izabere viceguvernera koji je po funkciji član Izvršnog odbora NBS, kako bi taj organ, koji donosi najznačajnije odluke, između ostalog i o stabilnosti finansijskog sistema, imao kontinuitet u radu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug