Predsednik u Kraljevu otvorio fabriku Leoni, najavio i gradnju auto-puta: Do Beograda ćete stizati za sat i po (VIDEO/ FOTO)

12.09.2021

09:15 >> 15:18

0

Predsednik je najavio brzu saobraćajnicu Kraljevo-Raška-Pazar

Predsednik u Kraljevu otvorio fabriku Leoni, najavio i gradnju auto-puta: Do Beograda ćete stizati za sat i po (VIDEO/ FOTO)
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas svečano otvorio fabriku Leoni u Kraljevu.

U fabriku je uloženo oko 60 miliona evra, a biće zaposleno 5.000 radnika, otvorena je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pročitajte još

Nemački Leoni u Kraljevu već zaposlio 3.787 radnika, a Vučić je tokom obilaska fabrike rekao da je to najveća fabrika Leonija u Srbiji, koji ima ukupno četiri fabrike u našoj zemlji.

Tanjug/Sava Radovanović

Istakao je da je Leoni najveći strani poslodavac u Srbji pošto zapošljavanja 15.000 radnika.

Leoni treba do kraja godine treba da primi još oko 1.000 ljudi, a do 2023. ukupno ima 5.000 zaposlenih.

Predsednik je obišao pogone nove fabrike i razgovarao sa radnicima, pitao ih kako ide posao, da li je težak, koja im je to plata u porodici i poželeo im srećan rad.

U pogonu Lenija u Kraljevu radi veliki broj žena, pa ih je Vučić pitao kao se snalaze i da da li je teško naučiti to što rade.

Otvaranju fabrike prisustvuje i ministarka privrede Anđelka Atanasković.

 

Predsednika je prethodno na gradskom stadionu dočekao veliki broj građana, više od 4.000 sa zastavama Srbije.

 

Kraljevčani će dobiti bazen

Na samom početku obilaska i razgovora sa gradskim čelnicima govorilo se o brojnim investicijama, pre svega u zdravstvo i kovid bolnice, puteve, Moravski koridor, kargo-centar na aerodromu, kolektor, kanalizaciju, zatvoreni bazen …

On je rekao da će Kraljevčani dobiti bazen, kako bi svi ljudi bili zadovoljni.

– Sa pravom su nas kritikovali za Banju, jer smo uložili desetine milione evra. Moramo da završimo Nacionalni centar za vodene sportove, jer hoću da naša deca u srcu Srbije imaju priliku da se pripremaju za velika takmičenja i da nam donose medalje i radost sa takmičenja.

– Izaći će to na 10 miliona evra, ali Kraljevo je 10. grad po veličini u Srbiji a ionako imamo malo zatvorenih bazena – dodao je predsednik kog su građani potom pozdravili aplauzom.

Predsednik je rekao da iako je Kraljevo 10. grad po veličini u Srbiji, grad ima veliki strateški značaj. On je najavio izgradnju novih saobraćajnica i dva nova projekta:

Za sat i po do Beograda

– Koridor koji gradimo od Čačka do Adrana, ali i od Kruševca prema Kraljevu, mnogo će da znači celom Raškom, Rasinskom i Moravičkom okrugu. Taj auto-put povezaće vas sa Beogradom gde ćete stizati za samo sat i po, ali i sa koridorom 10 gde ćete moći i u Grčku, Bugarsku, Severnu Makedoniju. Otvoriće nam mnogo prostora za dalji napredak u turizmu- kazao je predsednik.

-Takođe je rekao da se 25 miliona evra sa opremom ulaže u novi dijagnostički centar u Kraljevu. 2023. godine dodajemo još 23 miliona da se obnovi bolnica Studenica i dograde kapaciteti i uradi sve što decenijama nije rađeno.

Kada je reč o aerodromu Lađevci, predsednik je rekao je da da će dobiti pet ili šest linija, da će se leteti do Istanbula, Soluna, Tivta i manjih aerodroma u Nemačkoj, što će omogućiti vezu i ka Švajcarskoj i Austriji.

– Da možemo da spajamo ljude odavde, a onda ćemo da gledamo šta ćemo sa kargom – rekao je Vučić.

Predsednik je najavio brzu saobraćajnicu Kraljevo-Raška-Pazar i ulaganje u zdravstvene kapacitete u Novom Pazaru uz apel Pazarcima i Tutincima da se vakcinišu.

Podsetio je da je, kada je postao premijer 2014.Srbija bila četvrta u regionu po visini plata, imala najvišu stopu nezaposlenosti i javni dug, a danas je prva po svim tim parametrima.

-Plate u Kraljevu su sa 313 evra povećane na 455 evra, ali je i to malo i nedovoljno. Plate u Kraljevu sa svim što pričamo, investitorima, autoputu, moraće da budu veće – rekao je Vučić.

Tanjug/Sava Radovanović

Tanjug/Sava Radovanović

Tanjug/Sava Radovanović

Tanjug/Sava Radovanović

Tanjug/Sava Radovanović

Tanjug/Sava Radovanović

O napadima iz regiona

Vučić je rekao da na Srbiju dolaze mnogi napadi iz regiona jer prednjači u ekonomskom napretku, ali da će se još napornije raditi da se ta “razlika poveća”.

-Srbija će biti pod sve većim pritiskom, pod sve žešćim napadima, što bude brže napredovala ti napadi će biti snažniji. Biće mnogo pritisaka i oko Kosova i Metohije, biće mnogo pritisaka pre svega jer je Srbija danas snažnija i jača”, rekao je Vučić. On je, obilazeći rekonstruisan atletski stadion u Kraljevu, na čijim su ga tribinama dočekali brojni gradjani sa zastavama i velikim transparentom “Krljevo uz Vučića -rekao da Srbiju napadaju “iz Zagreba svakog dana, a da im ništa nismo rekli”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike