U 2020. naplaćeno 18 milijardi dinara više PDV-a nego 2019.

22.04.2021

09:19

0

Autor: Slađana Gavrić

Izvor: Tanjug

Naplata poreza na dodatu vrednost direktni je indikator koliko je zdrava ekonomija u smislu prometa, istakao je ministar finansija

U 2020. naplaćeno 18 milijardi dinara više PDV-a nego 2019.
Profimedia

Naplata domaćeg poreza na dodatu vrednost u 2020. godini iznosila je 372,5 milijardi dinara, a 2019. godine 354,4 milijarde dinara, izjavio je u sredu ministar finansija Siniša Mali.

– Za 18 milijardi dinara više smo naplatili PDV-a prošle godine u odnosu na 2019. godinu, u uslovima kada smo imali koronu, potpuno ili delimično zatvaranje i sve ostale poteškoće sa kojima smo se suočavali – rekao je Mali u Narodnoj skupštini.

Naveo je da je naplata poreza na dodatu vrednost direktni indikator koliko je zdrava ekonomija u smislu prometa, održanja stabilnosti ekonomskih aktivnosti.

– To ne bismo imali da nije bilo pomoći države koja je data i građanima i privredi i zato je besmisleno da bilo ko dovodi u pitanje opravdanost prvog, drugog i trećeg paketa pomoći na način na koji to radimo – rekao je Mali.

Pročitajte još

Istakao je da je Srbija od velikog broja zemalja u Evropi trenutno u svemu bolja – zdravlju naših javnih finansija, BDP-u koji raste, očuvanju radnih mesta, proizvodnih kapaciteta…

– To su činjenice koje ne možete tek tako da zanemarite i zato sa puno optimizma i sigurnosti idemo i u treći paket pomoći privredi i građanima sa ovim rebalansom i u nikada veće investicije jer će one pogurati naš BDP i ne samo kvalitet života građana Srbije, nego i razvoj naše ekonomije – dodao je Mali.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti