Veliko interesovanje za kupovinu HIP Azotare u stečaju

28.04.2021

16:17

0

Autor: Slađana Gavrić

Izvor: Blic

Među zainteresovanima koji su otkupili tendersku dokumentaciju su domaći privrednici Zvonko Gobeljić i Petar Matijević, kompanija Viktorija Oil...

Veliko interesovanje za kupovinu HIP Azotare u stečaju
Prinstcreen/Ministarstvo-privrede

Za kupovinu HIP Azotare u stečaju koja je ponuđena po početnoj ceni od pet miliona evra zainteresovano je devet kompanija, objavio je danas Blic Biznis.

Navodi se da su među zainteresovanima koji su otkupili tendersku dokumentaciju domaći privrednici Zvonko Gobeljić i Petar Matijević, kompanije “Viktorija Oil”, “Eliksir”, “Promist” kao i kompanija Indo Rama sa sedištem u Singapuru.

Rok za otkup prodajne dokumentacije ističe 29. aprila a za uplatu depozita koji je u visini početne cene 4. maja. HIP Azotara prodaje se kao pravno lice na javnom nadmetanju koje je zakazano za 6. maj.

Ovo je treća prodaja Azotare, a na prve dve bilo je nekoliko otkupa prodajne dokumentacije ali nije bio uplaćen nijedan depozit.

Pročitajte još

Početna cena na prvoj prodaji bila je oko 5,8 milijardi dinara a na drugoj oko 2,33 milijarde dinara.

Ova fabrika veštačkih đubriva i amonijačkih jedinjenja u stečaju je od 2018. godine a njenu najvažniju imovinu čini proizvodni kompleks od 344 objekta na 50 hektara zemlje u Pančevu.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti