Bivši vlasnici Adrija Ervejza osumnjičeni za malverzacije

13.05.2021

14:54 >> 15:08

0

Navodi se da je tužilaštvo pronašlo dokaze koji potkrepljuju navode da je četvoro rukovodilaca uzelo 3,5 miliona evra kroz konsultantske ugovore

Bivši vlasnici Adrija Ervejza osumnjičeni za malverzacije
Copyright Pixabay

Specijalizovano tužilaštvo Slovenije zatražilo je od suda da formalno otvori istragu protiv bivših nemačkih vlasnika i uprave Adrija Ervejza, zbog finansijskih malverzacija koje su navodno dovele do toga da je slovenački prevoznik završio u stečaju u oktobru 2019. godine, navodi se u izveštaju novog portala Necenzurirano.

Portal je kao osumnjičene imenovao bivšeg izvršnog direktora Adrija Ervejza Arna Šustera, njegovog naslednika Holgera Kovarša, Klausa Platcera, koji je od marta 2016. do decembra 2017. bio finansijski savetnik kompanije, i Ega Laukampa, koji je od 2014. do 2018. bio direktor nabave u 4K Investu, fondu koji je kupio Adriju od države 2016. godine, prenela je STA.

U izveštaju je navedeno da je tužilaštvo pronašlo dokaze koji potkrepljuju navode da je četvorka uzela od avioprevoznika 3,5 miliona evra kroz konsultantske ugovore. Kada se završi faza istrage, tužilaštvo će odlučiti da li će podići optužnicu.

Pročitajte još

Portal izveštava da su organi reda naišli na velike poteškoće u pokušaju da utvrde gde je novac od Adrije nestao. On navodi da su Nemci počeli da zataškavaju svoje tragove kada je postalo jasno da je bankrot kompanije neizbežan.

Oni su zatvorili kompanije u zamršenoj mreži koja je vodila od Velike Britanije do Nemačke, pa sve do Luksemburga i Malte, šeme za koju portal kaže da nije napravljena samo radi optimizacije poreza i da sakrije stvarne vlasnike, već da oteža praćenje tokova novca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike