Za 3.000 dinara javilo se skoro 900.000 ljudi: Od noćas prijava i preko telefona!

03.06.2021

13:03

0

Odmah nakon 15. juna kreće isplata novca građanima, naglasio je Siniša Mali

Za 3.000 dinara javilo se skoro 900.000 ljudi: Od noćas prijava i preko telefona!
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Za prvih 56 sati od kada je omogućena onlajn prijava za podršku od 3.000 dinara građanima koji su se vakcinisali, prijavljeno je 898.000 ljudi, istakao je danas ministar finansija Siniša Mali.

– Večeras, 4. juna u ponoć, kreće sa radom i kol-centar za prijavu, koja će biti moguća do 15. juna. Odmah nakon toga krećemo sa isplatom novca – objasnio je on.

Podsetimo, pravo na nagradu od 3.000 dinara imaju svi građani od 16 i više godina koji su se vakcinisali makar jednom dozom bilo koje vakcine do 31. maja ili su se prijavili za vakcinaciju do 31. maja, a vakcinu bi trebalo da primite do 7. juna.

Građani će dostavljati iste podatke i na sajtu Uprave za trezor (pmi.trezor.gov.rs), kao i putem telefona, a to su: JMBG, broj lične karte i naziv banke preko koje žele da im bude isplaćeno 3.000 dinara. Poslednji dan za prijavu je 15. jun, a novac će biti uplaćen na račune odmah nakon isteka ovog roka za prijavu.

Penzioneri neće morati da se prijavljuju za ovu pomoć, jer već postoji uhodan sistem sa Fondom PIO oko isplata najstarijima. S druge strane, korisnici socijalne pomoći, kao i svi ostali građani, morali su da se prijave kako bi dobili nagradu od 3.000 dinara.

Pročitajte još

Ministar je podsetio da je u maju mesecu isplaćeno prvih 30 evra na račune 5,7 miliona građana, kao i da drugu uplatu mogu očekivati u novembru.

– Isplatili smo prošle nedelje i naše građane na Kosovu i Metohiji, a naredne nedelje krećemo i sa trećom uplatom od 50 odsto minimalne zarade. Očekuje nas i uplata novca za nezaposlene – naveo je ministar finansija.

Kako je dodao, treći paket mera sprovodi se u dan i u dinar, kako je Vlada Srbije i obećala.

– Nadam se i očekujem da će naša stopa rasta na kraju ove godine biti najveća u Evropi, što će biti ogroman uspeh svih građana Srbije – zaključio je Mali.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike