Državna pomoć: Danas stiže treća polovina minimalca

08.06.2021

07:50

0

Danas će biti isplaćena treća polovina minimalca za privredu, što je jedna od mera u okviru trećeg državnog paketa pomoći

Državna pomoć: Danas stiže treća polovina minimalca
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

I poslednja „rata“ od polovine minimalne zarade koja se isplaćuje kao vid državne pomoći za preduzeća danas će leći na račune.

Prošlog meseca tu pomoć dobilo je oko 1,2 miliona radnika, odnosno 250.000 firmi, rekao je ministar finansija Srbije, Siniša Mali.

Ova pomoć je deo trećeg paketa državne pomoći u kome je, pored dve polovine minimalca po oko 15.000 dinara neto (bez plaćenog poreza i doprinosa), isplaćeni prva polovina pomoći od po 30 evra za sve punoletne građane, kao i pomoć za građane na KiM – 100 evra za sve građane i decu i 200 evra za nezaposlene.

Pročitajte još:

Ovog meseca država će isplatiti i 3.000 dinara građanima koji su primili makar jednu dozu vakcine do 31. maja, a koji se za tu pomoć prijave do 15. juna preko portala Uprave za trezor ili kol centra.

Takođe, u ovom mesecu biće isplaćena i pomoć od 60 evra za sve nezaposlene.

– To je prvi put da država na takav način izlazi u susret onima koji su zbog kovida19 ostali bez posla. Svi oni koji su bili prijavljeni na biro rada, dobiće pomoć od 60 evra – rekao je ranije Mali.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike