Tržište kriptovaluta se smiruje: Bitkoin pao ispod 20.000 dolara

13.12.2020

13:07

0

Bitkoin je prošao prilično blagu korekciju

Tržište kriptovaluta se smiruje: Bitkoin pao ispod 20.000 dolara
Copyright Mohamed Hassan/Pixabay

Tržište kriptovaluta se početkom decembra smirilo, nakon divljeg rasta ove jeseni.

Bitkoin je prošao prilično blagu korekciju (juče je bio udaljen samo osam odsto od granice od 20.000 dolara), s većim padom alt koina, poput riplea (XRP), koji je na nivou od pola dolara udaljen više od 30 odsto od vrhunca postignutog u novembru, piše Seebiz.

Vlasnici XRP-a nagrađeni su juče novim kovanicama sparka (FLR) u sklopu događaja “Spark Token airdrop”, koji će biti integrisan u Etereumov lanac blokova. Direktna povezanost riplea s mrežom etereuma tako otvara značajne izglede za budućnost.

Mikrostratedži, jedna od vodećih aplikacija u poslovnoj inteligenciji, izdala je 650 miliona dolara konvertibilnih obveznica za ponovno finansiranje kupovine bitkoina.

Pročitajte još: Sve pretnje Energetske zajednice: Šta Srbiju čeka 17. decembra?

Ova kompanija je početkom godine iznenadila informacijom da će većinu imovine razmeniti za bitkoin, jer, kako je rekao prvi čovek kompanije Majkl Sajlor, “ne želi da sedi na kocki leda koja se topi od 500 miliona dolara”.

Mikrostratedži se ove godine bogato snabdeo bitkoinima, već ih ima gotovo 41.000 (vrednih oko 750 miliona dolara). A ta strategija brine analitičare s Volstrita. Sitibank je snizila rejting akcija ove kompanije sa “neutralne” na “prodajnu” zbog prekomerne izloženosti bitkoinima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: SEEbiz

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike