Vreme je za putovanja: Kako mirno i bezbedno otići na letovanje

19.06.2021

10:01 >> 11:57

0

Polako možemo da zaboravimo na koronu i brige, spremimo se za odmor, uživamo u prirodi, moru, svežem vazduhu, ali jednu stvar ne bi trebalo smetnuti s uma ??

Vreme je za putovanja: Kako mirno i bezbedno otići na letovanje
Copyright Pixabay/Rudy and Peter Skitterians

Planovi za letovanje se uveliko razvijaju, sve užurbanije se spremamo za zasluženi odmor posle više od godinu i po dana „zatvaranja“ i raznoraznih kovid briga. U toj užurbanosti, da sve stignemo na vreme, mogla bi da nam promakne bitna stavka, a to je putno zdravstveno osiguranje.

Kada putujemo, jednako kao i kada smo kod kuće, najbitnije nam je zdravlje. Zbog toga je putno zdravstveno osiguranje sada već standardna usluga osiguravajućih kuća i u Srbiji. Doduše, neke od njih pored osnovne ponude imaju i nešto više, od pomoći advokata, zlu ne trebalo, pa sve do primene najmoderniji tehnoloških trendova kao što je telemedicina.

Uz jednu takvu polisu putnik i njegova porodica, obezbeđeni su u svim iznenadnim slučajevima hitne intervencije, bolesti ili nezgode za koju je neophodna lekarska pomoć ili nega tokom boravka u inostranstvu u bilo koje vreme i na bio kom mestu.

Osigurane sume za medicinsku pomoć idu i do 30.000 evra, što svakako nije malo da se izdvoji iz džepa ako do toga dođe. U zavisnosti od odabira paketa, medicinska pomoć obezbeđuje razna pokrića, od pružanja svih potrebnih lekarskih informacija i saveta u inostranstvu, preko upućivanja i transporta do najbližeg lekara ili bolnice, plaćanja troškova lečenja i vraćanja u zemlju.

Vođeni aktuelnom situacijom u svetu, osiguravajuće kuće su obezbedile i dodatnu zaštitu i pokriće u slučaju zaraze kovidom-19.

Tu je i pomoć koja se tiče situacija koje na prvi pogled deluju banalno i za koje mislimo da se „dešavaju nekom drugom“, kao što je gubitak dokumenata ili prtljaga.

Uz odgovarajuću polisu osiguranik ne mora da brine kako će, ako se njemu nešto desi, da se vrate kući deca koja su u inostranstvu ostala bez nadzora.

Pročitajte još:

Uz putno zdravstveno osiguranje, putnik se može dodatno obezbediti i za slučaj da mora iz opravdanih razloga odustati od turističkog aranžmana.

Zato, nastavite da planirate odmor i obilaske usputnih znamenitih mesta i odvojite malo vremena za sopstvenu bezbednost.

Ne treba mnogo, jer kod nekih osiguranja se dobijanje polise putnog zdravstvenog osiguranja može obaviti brzo i jednostavno preko interneta u online shop-u. I, što nije bez značaja, ne košta puno, a može mnogo da znači.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike