Fortenova grupa, posle "Leda", prodaje solanu i vinariju

28.06.2021

07:43

0

Cilj grupe je da se fokusira na tri poslovna segmenta - maloprodaju, prehranu i proizvodnju

Fortenova grupa, posle "Leda", prodaje solanu i vinariju
Copyright Profimedia

Fortenova grupa nastavlja s čišćenjem svog portfelja kako bi se fokusirala na tri poslovna segmenta – maloprodaju, prehranu i proizvodnju.

Nakon prodaje “Leda”, Fortenova se rešava još nekih preduzeća – Paška solana navodno odlazi u ruke jednog investicionog fonda, dok vinariju Mladina iz Jastrebarskog preuzima Pago Hrvatska, izveštava tv stanica HRT.

Dve ruske banke, većinski su vlasnici Fortenova grupe, a prodaju svog udela najavio je za sada samo šef Sberbanke koja drži najveći pojedinačni paket akcija od 44 odsto. Predsednik Uprave Sberbanke Herman Gref kaže da im je cilj da podignu vrednost kompanije i da iz nje izađu bez gubitaka u iduće dve godine.

Pročitajte još

Ti planovi nisu neobični za banku koja je bila najveći poverilac Agrokora i kojoj ono čime se Fortenova grupa bavi nije osnovna delatnost, smatraju analitičari.

Fortenova zapošljava više od 50.000 radnika u regionu. Većinu vlasništva drže, kako se navodi, tri deoničara – dve ruske banke i vukovarski koncern Ena, na čelu s profitabilnim Prvim gasnim društvom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike