Mali: Biće novca za povećanje plata i penzija

28.06.2021

08:10 >> 09:49

0

Srbija je uspela da izbegne masovna otpuštanja i zatvaranje fabrika, naglasio je ministar finansija

Mali: Biće novca za povećanje plata i penzija
Copyright Siniša Mali Tanjug/Zoran Žestić

Ministar finansija Siniiša Mali izjavio je da je ove godine očekivana stopa rasta u Srbiji šest odsto, ali da će biti i veća, do 6,5 odsto, pa će biti novca za investicije, kao i za povećanje plata i penzija.

Mali je sinoć, gostujući u emisiji Hit tvit na TV Pink, rekao da će se ići na plate od 600 evra i najavio da će u septembru ili oktobru “imati lepe vesti za penzionere”.

– Ono što hoću da kažem građanima Srbije jeste da mi i dalje sprovodimo treći program podrške građanima i privredi i da su prošle godine sprovedena dva programa vredna osam milijardi evra i spasili smo našu ekonomiju – istakao je Mali.

On je dodao da je Srbija uspela da izbegne masovna otpuštanja i zatvaranje fabrika.

Mali je podsetio da je iz budžeta države isplaćeno 50 odsto od tri minimalne zarade, po 30 evra svim građanima, po 60 evra nezaposlenima, po 100 evra građanima na Kosovu i Metohiji, a nezaposlenima na KiM po 200 evra.

Pročitajte još

– Ostaje da, kao što smo i obećali, u julu i avgustu isplatimo jednu punu minimalnu zaradu za one koji rade u oblasti turizma i ugostiteljstva, rent-a-kar agencijama, turističkim vodičima. Takođe na jesen po 50 evra za penzionere i po 30 evra za ostale građane – rekao je Mali, i dodao da je politika države vezana za rast standarda građana, kao i za ulaganja u infrastrukturu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike