Telekom akcionarima isplaćuje više od četiri milijarde dinara

05.07.2021

13:30

0

Pravo na dividendu, kako se navodi, imaju svi akcionari Društva - osobe koje su upisane u Centralni registar, depo i kliring hartija od vrednosti

Telekom akcionarima isplaćuje više od četiri milijarde dinara
Copyright Profimedia

Kompanija “Telekom Srbija” isplatiće akcionarima više od četiri milijarde dinara, odnosno 5,2 dinara po akciji, a pravo na dividendu imaju svi akcionari Društva, saopštila je ta kompanija.

Kako se navodi, na predlog Nadzornog odbora, na redovnoj sednici Skupštine “Telekoma” doneta je odluka o raspodeli preostalog dela dobiti te kompanije za 2020. godinu, u bruto iznosu od 4.160.000.000 dinara, odnosno u bruto iznosu od 5,2 dinara po akciji.

Pravo na dividendu imaju svi akcionari Društva – osobe koje su upisane u Centralni registar, depo i kliring hartija od vrednosti kao zakoniti imaoci akcija Društva na dan 19. juna 2021. godine.

Pročitajte još

Izvršni odbor “Telekoma” odrediće dan početka i postupak isplate dividende akcionarima, u skladu sa važećim propisima. U saopštenju se podseća da je “Telekom Srbija” u poslednjem kvartalu prošle godine, kao međudividendu već isplatio akcionarima 2.065.120.000 dinara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike