Vučić najavljuje veće plate: Veći minimalac, manje oporezivanje

13.07.2021

10:52 >> 10:53

0

Predsednik Srbije najavio da će se do većeg minimalca doći bez dodatnog opterećivanja privrede

Vučić najavljuje veće plate: Veći minimalac, manje oporezivanje
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da država radi na tome da se poveća minimalna zarada na 300 evra ali da se to učini na način da poslodavci ne budu dodatno opterećeni.

Vučić je pojasnio da će se ići na povećanje neoporezivog dela dohotka, kao i na smanjivanje poreza i doprinosa na rad. Prema njegovim navodima, do kraja godine će se doneti odluka da li će to biti smanjenje od pola, jedan ili jedna i po procenti poen ukupnog zahvatanja.
– Gledamo da zaštitimo poslodavce, koliko je moguće, da ne kreiramo politiku u kojoj domaći i strani investitori ne mogu da sagledavaju budućnost, jer ih obavezujemo na isplatu visokog minimalca – rekao je Vučić.
Predsednik je rekao da je minimalac od 300 evra domet Srbije koji je dobar za minimalnu zaradu, što bi dalje značilo da će prosečna plata biti 612 evra, odnosno u Beogradu 760 evra.
Pročitajte još:

– Da li je i to dovoljno? Nije, ali ako znamo da je pre sedam godina prosečna plata bila 330 evra, znači da ćemo skoro da stignemo minimalce, tada prosečnu platu – primetio je Vučić i dodao da je to najbrži napredak Srbije, te da je ponosan i zadovoljan koliko je urađeno.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike